Intervjui
Bernarda mi je velika podrška, a tenis me još nije uspjela naučiti

Bernarda mi je velika podrška, a tenis me još nije uspjela naučiti

Kristijan Krajina - zabavan, nasmijan, simpatičan...


Kristijan Krajina, 29- godišnji centar Cibone nepunih mjesec dana stanuje pod Tornjem.

Za stranice kluba ‘prevrnuli’ smo brojne teme, a Kristijan je stalno pogledavao na sat. Razlog?

Njegova dugogodišnja djevojka, zadarska tenisačica Bernarda Pera u 17.00 sati igra prvo kolo WTA turnira u Lexingtonu protiv, ni manje ni više nego - Serene Williams.

Krenimo redom, pa ćemo najslađe ostaviti za kraj…

Šibenik, Zadar, Riga, Oradea. Iskustva iz svakog kluba?

U Šibenik sam došao s koledža. Tu sam se prilagodio nazad na europsku košarku. U Zadru sam kroz tri godine stekao iskustvo u ABA ligi, jakoj konkurenciji i s dobrim igračima naučio puno toga. U Rigi i Oradei sam stekao to inozemno iskustvo, kako se odnositi prema određenim ljudima, suigračima…Iz svakog kluba sam skupio neko dobro iskustvo.

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kako izgledaju dosadašnji treninzi?

Otkako sam došao u Zadar radim sa Šangom, našim kondicijskim trenerom. Zbog tog sam naviknut na njegov način rada. Sad smo malo stisli s trčanjem i teretanom, tipičan Šango (haha).

Jesi li pričao s trenerom kakva će biti tvoja uloga u ekipi?

Ma nisam, izborit ćemo se na terenu.

Što bi izdvojio kao svoje najjače i najslabije strane?

Najjača post igra i u rolu. U rolu donošenje odluka i završavanje. Za najslabiju bi rekao da je to kašnjenje u obrani.

Ispričaj nam neku dogodovštinu s treninga.

Evo recimo jučer smo izašli iz dvorane i kako je bilo vruće kaže Radovčić: ”Ovo bi se reklo kod nas u Šibeniku - paka, ali bez L…”, i sad ja računam gdje je tu l u pakao, dok sam skužio da oni kažu pakal (haha)…Bilinovac stalno baca neke fore, Mara stalno nešto priča…

Čekaj čekaj, vječni dvoboj  tko više priča, Bilinovac ili Marić?

Ma Mara…(haha)

Pratiš li NBA sad?

Pogledam highligthse samo, nije mi to pretjerano zanimljivo. Nemaju obrane, samo divljaju gore-dolje…

Što misliš o tom zatvorenom balonu i takvom sustavu natjecanja?

Mislim da je naporno za igrače jer se ne mogu micati nigdje. U NBA-u imaju sve osigurano, od zabave i svega što požele, ali su opet odvojeni od obitelji i prijatelja, normalnog života. Bilo bi sigurno teško, kod nas bi sigurno to i kraće trajalo. S druge strane, ne bi morali puno putovati. I opet je drugačije ako nas zatvore u neki resort gdje možemo prošetati, a ne da smo vezani samo za relaciju dvorana-hotel. Prolupaš lagano (haha).

Bernarda je profesionalna sportašica, pomaže li vam to što ste oboje u profesionalnom sportu i kako je naš jedan čitatelj rezimirao na facebooku - dolazi li Bernarda na tribine?

Nekim dijelom nam to pomaže, a nekim odmaže. Ona je recimo sad u Americi na turniru i ne može dolaziti zbog korone. Sad će biti dva i pol mjeseca da se nećemo vidjeti. To je teško, ali opet razumijemo se i nadamo se da ćemo lagodnije provesti ostatak života kad se umirovimo i nadoknaditi sve ovo što propuštamo. Kad se vidimo onda nam je sve bajno.

Bernarda Pera na tribinama Višnjika - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Je li te inače savjetuje u odabiru klubova? Žene sportaša se inače jako dobro razumiju sport.

Pa ona se razumije u košarku koliko i ja u tenis. Ne ulazi u neke košarkaške detalje, kao ni ja u teniske kad nemam blage veze o tenisu. Što se klubova tiče, prvo sam razmislim, čujem se s njom, dogovorimo se koliko bi nam to odgovaralo oboma…Ugovor s Cibonom mi je ‘uletio’ savršeno. Ona je tu tokom sezone, trenira u Zagrebu. Tu ima više sparing partnera.

Je li te naučila igrati tenis?

Pokušala je, ali teško to ide. Ja imam neke svoje vizije (haha). Ona to gleda detaljno kao profesionalac, a ja bacam bekhend kao Federer, jednoručni…

Misliš ‘lopatu’…

A da, užasno to izgleda (haha). Pa ona to ne može gledati. Pokuša, pa se smije.