Hrvatska
Regija
Bez Benitea i Ramljaka, ali 'punih baterija' po novu pobjedu

Bez Benitea i Ramljaka, ali 'punih baterija' po novu pobjedu

Autor: KK Cedevita

Petrol Olimpija gostuje u Domu sportova.

Nakon kraće i dobrodošle pauze prva momčad KK Cedevita se vraća natjecateljskim obvezama. Večeras u 20 sati u Domu sportova Vitamini dočekuju Petrol Olimpiju. 


"Sigurno nije nikad lako nakon neke pauze koja nije identična za sve. Neki igrači su odmarali duže, neki kraće, neki su se pokušali oporaviti od ozljeda, a reprezentativci su bili u punom programu.  Mislim da su ove prve utakmice najteže, tako da se iskreno nadam da ćemo dobro odreagirati već u petak protiv Olimpije, a nakon toga imamo nezgodna gostovanja od pet dana (Lokomotiv Kuban u Eurokupu i Mornar Bar u ABA ligi, op.a.), gdje ćemo isto tražiti pobjede, ali igrat ćemo s protivnicima koji su vrlo nezgodni. Olimpija je mlada ekipa. Promijenili su trenera i pokazali su određeni nivo poboljšanja igre. Prema tome, sigurno neće biti lako. Trebamo biti maksimalno oprezni, odigrati jednu dobru utakmicu i onda se i možemo nadati pobjedi", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Kapetan Cedevite Andrija Stipanović osvrnuo se na pauzu: "Stvarno nam je trener dao da se psihički i fizički odmorimo. Sezona je bila dosta teška, pogotovo zbog promjena. Morali smo odmoriti glavu. Mislim da je ekipa došla punih baterija i željna rada. Dobro smo trenirali i nadam se da ćemo još ova dva dana iskoristiti da se što bolje pripremimo za Olimpiju i da ćemo odigrati dobru utakmicu."

O Ljubljančanima Stipanović ima visoko mišljenje: "Olimpija ima jako dobru momčad, imaju neki spoj mladosti i iskustva i mogu biti jako nezgodni ako ne uđemo sa sto posto u utakmicu."

Cedevita će protiv Petrol Olimpije igrati bez Vitora Benitea (još je u Brazilu) i Ivana Ramljaka (problem s leđima).