Hrvatska
Bez četvorice nositelja igre Split se lako obračunao s Furnirom

Bez četvorice nositelja igre Split se lako obračunao s Furnirom

HT Premijer liga.

Split je u 18. kolu HT Premijer lige svladao Furnir s 99:65 (24:14, 26:20, 17:18, 32:13). Bila je to utakmica koja je od prve minute krenula prema očekivanom smjeru, pobjedi "Žutih". 

Ivica Skelin u ovoj utakmici nije koristio Pavla Marčinkovića, Roka Ukića i Marka Lukovića, van stroja je i Toni Perković, ali i bez njih četvorice Split je presnažan za Furnir. Prvi strijelac utakmice bio je Blaž Mesiček s 20 poena, imao je i 9 asistencija, a tik uz njega bio je Marin Marić (17 poena, 8 skokova). Svoje minute dobila je i mladost "Žutih", Ivan Perasović ubacio je 11 poena imao po pet skokova i asistencija, Roko Gizdavčić ubacio je 5 poena, a Viktor Šarić 8 poena (trice 2:2).

- Otpočetka smo kontrolirali utakmicu, odmorili smo Marčinkovića, Lukovića i Ukića, imamo tu sitnih problema za koje se nadamo da neće biti ozbiljniji. Okrećemo se onom što slijedi, gledam prema naprijed - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Kod Furnira prvi strijelac bio je Mihajlo Jerković s 13 poena.

- Splitova pobjeda je zaslužena, znali smo da je pobjeda nemoguća misija, ali 34 razlike je malo previše. Realnije bi bilo nekih 15-20 razlike, zbog toga sam malo ljut. Mi se okrećemo utakmici protiv Zaboka - kazao je trener Furnira Vladimir Krstić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore