Hrvatska
„Bez dalmatinskih klubova Premijer liga nema smisla“

„Bez dalmatinskih klubova Premijer liga nema smisla“

Autor: Paulo Sarić

Po pobjedu i nadu za ostanak.

Nakon vrijedne subotnje pobjede nad Škrljevom, 'Žuta podmornica' okreće se novim izazovima. Zadrani, koji su se prošli vikend nakon četiri mjeseca izbivanja vratili u svoju matičnu luku, Jazine, u 24. kolu HT Premijer lige gostuju u Kaštel Sućurcu kod starih znanaca s kojima su se prošle sezone natjecali u A2 ligi jug.

- Pred nama je još jedna kvalifikacijska utakmica. U slučaju da pobijedimo, izjednačavamo se s izravnim konkurentom u borbi za ostanak, Alkarom, naravno ako u Sinju ne bude iznenađenja. Neke smo stvari pripremali unaprijed za Kaštelu, pošto smo se paralelno spremali za utakmice koje nam dolaze u zgusnutom rasporedu – rekao je u uvodu Luka Bujas i nastavio – radi se o ekipi koja se dosta podigla u drugom dijelu sezone, što je pokazala protiv Škrljeva kojemu je pružila odličan otpor, a još više protiv Zagreba kojega su i pobijedili.

Bit će to utakmica starih prijatelja pošto se domaći trener Luka Žitko jako dobro poznaje sa zadarskim strategom Bujasom, no popusta zasigurno neće biti, tim više što još uvijek postoji nada, doduše samo teoretska, da će i Kaštelani ostati u ligi. Doduše, Žitko će propustiti sutrašnji dvoboj zbog mononukleoze.

- Iako dosta ljudi borbu za ostanak u preostala tri kola sužava na nas i Sinjane, nije isključeno da na koncu i mi i Alkar ostanemo u ligi. Ima nekoliko kombinacija i stvari se na kraju mogu odigrati tako da se zatvori trokut između nas, Sinjana i Hermesa u kojemu bi Zagrepčani ispali. Osobno bih volio da i Jazine i Alkar i dogodine budu igrali u elitnom razredu hrvatske košarke. Mislim da bez Dalmacije HT Premijer liga nema smisla – zaključio je trener KK Jazine Arbanasi.

Utakmica se igra u srijedu u Sokolani, s početkom u 17:45 sati.

TABLICA -