Hrvatska
Bez iznenađenja u Zagrebu

Bez iznenađenja u Zagrebu

Autor: Paulo Sarić

Cedevita rutinski do završnog turnira kupa.

Nije bilo iznenađenja u susretu između Jazina Arbanasa i Cedevite. Zagrebačka je momčad bez ikakvih problema svladala Zadrane rezultatom 118-79 i izborila plasman među osam najboljih momčadi u Kupu „Krešimir Ćosić“.

Trener Zdovc je iskoristio utakmicu da da priliku momcima koji su manje participirali u igri u dosadašnjem dijelu sezone poput Tonija Perkovića i Nika Slavice, što mu je potonji vratio s kamatama. Mladi je Šibenčanin završio s 28 koševa, sedam skokova i tri asistencije i nastavio gdje je stao jučer protiv Cibone kada je pružio jako dobru partiju, pogotovo na defanzivnom dijelu terena.

Utakmica je od početka bila riješena rezultatskog naboja. Cedevita se košem Demetriusa Nicholsa već u četvrtoj minuti odvojila na dvoznamenkastu razliku (4-14) koju nije ispuštala do kraja susreta. Uz sve probleme koji muče Zadrane, nije ni bilo za očekivati išta drugačije. Džanan Musa je tricom u 13. minuti odveo svoju momčad na plus 22 (18-40), da bi Slavica zakucao za velikih 30 razlike uoči poluvremena (28-58). Oba su trenera bili svjesni da je pobjednik odlučen pa se u drugom dijelu intenzitet smanjio, a priliku su dobili gotovo svi igrači u sastavu obje momčadi. Nekoliko minuta prije kraja bilo je i plus 43 za hrvatskog prvaka (71-114), što Giovonne De Woods na koncu malo ublažio.

Uz već spomenutog Nika Slavicu koji je dominirao pod koševima, najbolji u redovima Vitamina bio je bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa koji je dodao 26 poena uz šest skokova i pet asistencija, dok su najefikasniji u redovima poraženih bili Anđelo Ivanov sa 16 koševa, koliko je ubacio i Woods.