Hrvatska
Bez kapetana na Slovence

Bez kapetana na Slovence

Autor: Paulo Sarić

Obje su momčadi neporažene u dosadašnjem tijeku priprema.

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas igra treću pripremnu utakmicu uoči EuroBasketa koji će početi 31. kolovoza. Nakon što su pobijedili Francusku i Litvu, izabranici Aleksandra Petrovića u 18 će sati odmjeriti snage sa Slovencima.

Izbornik Petrović je prije nekoliko dana smanjio popis kandidata za jedno time kada je otpisao Tomislava Zubčića te je sada posve jasno da jedinu dilemu ima na vanjskim pozicijama. Naš današnji suparnik do sada je odigrao tri utakmice, protiv sveučilišne reprezentacije Rusije, Mađarske i Češke, i u sve tri je slavio. Prvo ime Slovenaca bio je mladi Luka Dončić koji u dosadašnjem tijeku priprema bilježi 17.3 poena i 7.6 skokova po susretu.

Hrvatska će danas biti oslabljena neigranjem kapetana Roka Lenija Ukića koji je prije dva dana napravio pretrage koje su otkrile istegnuće mišića noge te mu je propisan tjedan dana poštede od utakmica te individualni režim treninga. U njegovom izostanku priliku da pokažu što znaju mogli bi dobiti igrači koji su manje igrali na turniru u Francuskoj, prvenstveno Mavra i Krušlin.

Susret je na rasporedu u 18 sati, a prijenos je na HTV-u 2.