Hrvatska
Regija
Bez Ljubičića i Mesičeka uz sjajnog Kapustu Cibona nakon produžetka slavila protiv MZT-a

Bez Ljubičića i Mesičeka uz sjajnog Kapustu Cibona nakon produžetka slavila protiv MZT-a

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: KK Cibona/Marin Sušić

Šesta pobjeda Sesarove momčadi u ABA ligi

Kakva utakmica za završetak godine u Draženovom domu! Nakon izjednačenih 75:75, košarkaši Cibone su u produžetku svladali KK MZT Skopje Aerodrom te sa 87:85 (22:19, 19:26 15:18, 19:12, 12:10) upisali šestu pobjedu u AdmiralBet ABA ligi. 

Nakon još nepotpunog 13. kola, Cibona se našla na šestom mjestu ligaške ljestvice. U prvo ime susreta danas se prometnuo Borna Kapusta koji je u ključnim trenucima preuzeo odgovornost, a na koncu upisao 18 poena, 8 asistencija i 4 skoka.

Sjajna je atmosfera bila večeras u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Pred 1 500 navijača momčadi Cibone i MZT-a odigrale su neizvjestan dvoboj. Vukovi su poveli, prva četvrtina otišla je u njihovu korist s 22:19, ali već početkom druge dionice Dustin Ware je priskrbio vodstvo svojoj ekipi. Cijelo vrijeme prednost se mijenjala, a naposljetku se s vodstvom gostiju od 45:41 otišlo na poluvrijeme.

U nastavku slična priča. Sastav Dragana Nikolića održavao je svoj rezultatski plus, ali Cibosi nisu dopuštali dvoznamenkasto odvajanje. Tako je semafor nakon 30 minuta pokazivao 56:63. Najveću neizvjesnost gledali smo u posljednjoj četvrtini. Domaćini su tricama pokušavali izjednačiti, a to su i uspjeli. Na koncu, Kapusta je svojim šutom za tri poena 18 sekundi prije kraja osigurao produžetak.

U dodatnih pet minuta rezultat je i dalje bio tijesan, a momčadi gotovo izjednačene. No, minutu prije kraja Kapusta je sjajno asistirao Majcuniću koji je pogodio tricu i odveo svoju momčad na plus četiri. Gosti više nisu uspjeli izjednačiti, Ware je promašio koš, a Smajlagić spasio loptu u sljedećem napadu Cibone i onemogućio kontru sjevernomakedonskog tima. 

Vukove je do nove pobjede predvodio Borna Kapusta s 18 koševa, 8 asistencija i 4 skoka. Lovro Mazalin upisao je 13 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Po 11 koševa ubacili su Sven Smajlagić i Aleksandar Aranitović koji je tome pridodao i 6 skokova.

Najbolji strijelac u gostujućem sastavu bio je Michael Caffey s 19 poena i 5 skokova, a prati ga Strahinja Mićović sa 17 koševa i 6 skokova. Bojan Krstevski ubacio je 14 poena i dodao 9 skokova.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

- Velika i vrijedna pobjeda za nas, mislim da ni sami nismo očekivali da ćemo ih ovoliko imati na polusezoni. Međutim, bila je ovo jako teška utakmica. Veliki problem danas je bila njihova promjena trenera jer su ušli s drugom energijom i taktičkim detaljima. Također, tu je i izostanak naših Mesičeka i Ljubičića koji su pod temperaturom. Danas nismo bili pravi. Nekako kao da se stvorila atmosfera da smo veliki favoriti za ovu utakmicu, a to nas je očigledno sputavalo jer sam stalno tražio raspoložene igrače. Puno smo se potrošili, morali smo i pomagati na Mićoviću. Mislim da smo isprovocirali sreću i na kraju zasluženo pobijedili. Ovim putem bih poželio sreću kolegi Nikoliću u nastavku, ali i zaželio sve najbolje u novoj godini svim ljudima dobre volje i svim Cibonašima.

DRAGAN NIKOLIĆ, trener MZT-a:

- Čestitam Ciboni na pobjedi, večeras su imali više sreće. Sreća ih prati kroz cijelu sezonu, što su i zaslužili.  Naime, takvom jednom gigantu nije mjesto da brine o svom opstanku nego da igra neka veća natjecanja. Vjerujem da su se već sada pobrinuli za svoj ostanak u ligi. I sami znate u kakvoj je situaciji MZT, no danas sam vjerovao da možemo iznenaditi. Bili smo jako blizu, ali dogodile su se neke pogreške koje ne bih htio komentirati vruće glave. Sve što smo se dogovorili smo držali pod kontrolom cijelu utakmicu, a onda smo „izgubili glavu“. U produžetku je Cibona opet kaznila naše pogreške, nama su dvije lopte izašle iz koša i sretniji tim je zasluženo pobijedio.