Hrvatska
Regija
Bez Marčinkovića i Kalajžića i s upitnikom uz Delaševo ime Splićani idu na Dynamic

Bez Marčinkovića i Kalajžića i s upitnikom uz Delaševo ime Splićani idu na Dynamic

Washington će zaigrati protiv Zaboka.

Točno u vrijeme velikih promjena, što u samoj dvorani, što u momčadi, za Split je stiglo gostovanje u 12. kolu Druge ABA lige kod Dynamica u Beogradu.

Na Gripama je u velikom zamahu mijenjanje parketa, sve ide svojim tijekom i ako ne bude nepredviđenih stvari utakmica protiv Novog Pazara 26. prosinca (18 sati) igrat će se na novom parketu. Susret 13. kola HT Premijer lige protiv Zaboka "Žuti" će, prema unaprijed napravljenom planu, odigrati u Omišu.

Utakmica se igra u dvorani Ribnjak u subotu 21. prosinca s početkom u 19.30 sati, a ulaz će biti besplatan. Inače, momčadi se priključio Mario Delaš, koji je otputovao u Beograd, u Split je stigao i James Washington, koji bi premijeru u dresu "Žutih" trebao imati protiv Zaboka. 

- Delaš je s nama odradio dva dana treninga, iza njega je pauza zbog ozljede i tek ćemo vidjeti što može - kaže Splitov trener Ivica Skelin. Veliki hendikep u Beogradu bit će izostanak Pavla Marčinkovića, a već duže zbog ozljede je van momčadi Mate Kalajžić. 

- Pavle ima ozljedu zgloba, imao je par neugodnih padova i liječnici su preporučili preglede nakon kojih ćemo znati više o njegovoj ozljedi - rekao je Skelin. Sve to ne mijenja plan što se tiče gostovanja u Beogradu.

 - Želimo svaku utakmicu odigrati bolje od one prethodne. U odnosu na utakmicu protiv Širokog morat ćemo podići nivo, prvenstveno biti bolji u obrani i odigrati na manji broj poena. Dynamic ima mladu i poletnu momčad, s dosta dobrih vanjskih šutera - zaključio je Skelin.