Hrvatska
Bez Nikića do Divizije A

Bez Nikića do Divizije A

Autor: Branko Tabak HKS

Izbornik Anzulović: Spremni smo!

Sutra u glavnom gradu Estonije Tallinnu započinje juniorsko Europsko prvenstvo Divizije B. Prvi protivnik hrvatskoj reprezentaciji bit će izabrana mađarska vrsta.

Slijede susreti s Bugarskom, Gruzijom, Islandom i Bjelorusijom. Osam najboljih momčadi (po dvije prvoplasirane iz svake skupine) nastavljaju natjecanje nokaut sustavom. Tri proplairane osigurat će vizu za Diviziju A, a tmo želi i Hrvatska. 

- U turnir ulazimo spremni. Pripreme smo odradili dosta dobro, odigrali smo sedam prijateljskih utakmica. Imali smo, doduše, malih problema s ozljedama što je rezultiralo kratkotrajnim pauzama igrača i na kraju otkazom Krešimira Nikića, zbog ozljede stopala. Unatoč tome, prvenstvo dočekujemo spremni. Vjerujem u svoje igrače, u ono što smo radili na pripremama. Što se tiče ciljeva, ne trebamo se tu puno skrivati. Kratkoročni cilj je da što bolje prođemo skupinu gdje nas u prva tri dana očekuju tri utakmice protiv Mađarske, Bugarske i Gruzije, koje spadaju među boljih na ovom turniru. Nakon toga moramo pokušati odraditi što bolje razigravanje, odnosno proći od četvrtfinala prema naprijed i 'dokopati' se željenog mjesta koje vodi u A Diviziju. Zahvalio bih se Hrvatskom košarkaškom savezu i svojim pomoćnicima na dosad uloženom trudu. Pripreme su bile besprijekorno ogranizirane. Imali smo sve uvjete za treninge i utakmice i na nama je da opravdamo to povjerenje uloženo u nas, rekao je po doalasku u Tallinn izbornik hrvatskih juniora Vladimir Anzulović.

Prijenos utakmice 1. kola između Hrvatske i Mađarske možete pratiti u petak od 15 sati ovdje.