Hrvatska
Bez Petanija i Vručinića, ali s Rašičem na Šibenku

Bez Petanija i Vručinića, ali s Rašičem na Šibenku

Nadoknada.

Košarkaši Sonik Puntamike večeras će u Jazinama ugostiti Šibenku u odgođenoj utakmici 13. kola HT Premijer lige. Puntamičani u susret ulaze u dobrom raspoloženju nakon subotnje pobjede protiv Alkara te s nova dva boda žele potvrditi povratak na pobjedničke staze.

– Trijumf protiv Sinjana psihološki nas je dosta podigao. Ovaj tjedan smo dobro trenirali, pripremili smo se za današnji susret i dat ćemo sve od sebe dođemo do novih bodova u hrvatskom prvenstvu – kazao je trener Vlašić u najavi večerašnjeg dvoboja.

Momci s Badekina upisali su četiri pobjede u posljednjih pet kola, a posebno je uvjerljiv bio prošlotjedni gostujući trijumf protiv Zaboka kojeg su pobijedili s čak 22 poena razlike (77-99).

– Šibenka u posljednje vrijeme djeluje stabilno i uigrano. Taktički se sve vrti oko trojice igrača. Miković ordinira pod obručima, Širko daje veliki doprinos na pozicijama tri i četiri, dok Amerikanac James Freeman vuče sve konce u napadu. Oni donose dodatnu kvalitetu ostatku momčadi i morat ćemo biti vrlo oprezni želimo li doći do pobjede – dodao je Vlašić.

„Soniksi“ večeras neće moći računati na Tea Petanija i Marina Vručinića, dok bi se u sastav trebao vratiti mladi Sandro Rašić koji se prije nekoliko dana priključio treninzima.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.