Hrvatska
Regija
Bez pravih treninga u Beograd. Uz debi Mustapića po pobjedu nad 'Panterama'!

Bez pravih treninga u Beograd. Uz debi Mustapića po pobjedu nad 'Panterama'!

Autor: KK Cedevita

Smanjiti amplitude i doći do četvrte pobjede u regionalnoj ligi.

Cedevitu u osmom kolu ABA lige gostuje u beogradskom Železniku kod FMP. Prvaci Hrvatske u srijedu su ostvarili uvjerljivu pobjedu kod berlinske Albe nakon čega su u četvrtak navečer zrakoplovom izravno doputovali u Beograd. U petak je u programu večernji trening, a u subotu je na rasporedu nova utakmica. Trener Slaven Rimac i dalje ne može računati na ozlijeđenog Filipa Krušlina koji s treninzima uz momčad starta od ponedjeljka, ali tu su novopridošli Marko Banić i Jakov Mustapić.

- S obzirom na situaciju na ljestvici pred nama je iznimno bitna utakmica i nadam se da su igrači toga svjesni. U principu smo nakon Albe pričali samo o važnosti utakmice jer nemamo vremena za trening s obzirom na petodnevno izbivanje iz Zagreba. Na jednom treningu ćemo raditi samo osnovne stvari i probati osvježiti igrače uz malo teretane. Sve će ovisiti prije svega o angažmanu i želji momaka. FMP je u dobroj formi, uvjerljivo su dobili zadnje dvije utakmice kod Igokee i protiv Krke. Igraju čvrsto i momčad su protiv koje nam neće biti lako. Novi su nam u rosteru Marko Banić i Jakov Mustapić, igrači koji nam svakako mogu pomoći. S obzirom na situaciju u unutarnjem redu, Marko je u rotaciju ušao već protiv Albe, svakako puno ranije no što bi to trebalo jer dugo nije igrao utakmice. Na vanjskim smo pozicijama širi pa nisam trebao brzati s Jakovom ali logično je da i njega počnemo koristiti u rotaciji – rekao je strateg zagrebačke momčadi u najavi utakmice.

FOTO: KK Cedevita

Riječi trenera Rimca potvrdio je i igrač s najdužim stažom u Cedeviti Karlo Žganec.

- Stvarno nam je drago što se Marko Banić uključio u rotaciju da nam pomogne na unutarnjim pozicijama. Svi znamo njegove kvalitete. Dobili smo dodatnu širinu i sigurno da će nam biti puno lakše s njim. Sad smo u dobrom ritmu i važno je da tako nastavimo. Protiv FMP-a nas čeka teška utakmica, mlada su momčad koja puno trči. Trebamo se dobro spremiti, odigrati ozbiljno i pokazati da smo kvalitetniji od njih i pobijediti. Još uvijek igramo s puno amplituda, od vrhunskih dijelova do nekih crnih rupa koje su stvarno neobjašnjive, ali ta loša razdoblja ćemo pokušati svesti na minimum – izjavio je hrvatski reprezentativac.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati.