Hrvatska
Regija
Bez Reynoldsa i Bilinovca na goropadni Mornar

Bez Reynoldsa i Bilinovca na goropadni Mornar

Najbolja napadačka momčad ABA lige stiže u Draženov dom.

Posljednju utakmicu u ABA ligi Cibona je odigrala još 18. prosinca s Igokeom. Tada su se zaredale odgode utakmica, pojavili su se pozitivni na virus COVID-19 i u Ciboninim redovima što je uzrokovalo nove odgode i samoizolaciju za izabranike trenera Velića, no ovaj vikend napokon slijedi povratak na parket.

U subotu u 20.00 sati u abaligaškoj utakmici 15. kola Cibosi će ugostiti ekipu Mornara (Arena Sport 1), dok će u nedjelju u okviru 18. kola domaćeg prvenstva ugostiti Škrljevo s početkom u 19.00 sati (HKS TV).

Za razliku od utakmice u prvom dijelu prvenstva kada je Cibona poražena u Baru (109-68), ekipa se pojačala s Damirom Markotom, Darkom Planinićem i Scottiejem Reynoldsom.

Scottie je na treningu ozlijedio skočni zglob i na njega se neće moći računati, kao ni na Bilinovca koji će uslijed rupture lista biti van rostera barem još ovaj vikend.

Ivan Velić:

Ekipa Mornara svake godine grabi velikim koracima prema vrhu regionalne lige. Pokazali su da i u Eurokupu mogu imati značajnu ulogu, a sve prvenstveno zahvaljujući braći koja vode taj klub i koji su dosegli respektabilan nivo organizacije i snage samog kluba. O njihovoj kvaliteti je bespredmetno razgovarati, spremni su se ‘potući’ za sam vrh ABA lige. Imaju možda i najjaču vanjsku liniju u regiji sa Pullenom, Needhamom, Whiteheadom, sad su na te igrače doveli i Gordića. Mi ćemo u ovoj utakmici prvenstveno gledati da odigramo čvrsto, da budemo agresivni i konkurentni što je duže moguće i ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo. Stvar će nam biti otežana jer baš tamo gdje je Mornar najjači, mi smo ostali bez 2 igrača. Reynolds je ozljedio skočni zglob, Bilinovac još uvijek nije zaliječio rupturu lista. To je prilika da se igrači koji su imali manju minutažu pokažu u najboljem svjetlu.

Ivan Novačić:

Dolazi nam najbolja napadačka ekipa u ABA ligi. Imamo problema s ozljedama, ali to ne znači da nećemo imati šansu za pobjedu. Oni su igrali tešku utakmicu prije 2 dana, zato ćemo igrati hrabro i agresivno od prve minute. Usprkos tome što dugo nismo igrali utakmice i što smo van tog natjecateljskog ritma, želimo ovo odigrati na svježinu i pokazati da možemo igrati i s ovakvim protivnikom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore