Europa i Svijet
Hrvatska
Bez Tadić i šuta nije se moglo protiv Latvije

Bez Tadić i šuta nije se moglo protiv Latvije

Autor: Branko Tabak

Novi poraz djevojaka.

Ženska U-20 reprezentacija Hrvatske poražena je i u trećem nastupu na Europskom prvenstvu u Mađarkoj. Latvija je slavila 71-60. 

Hrvatice su nastupile bez ponajbilje igračice, ozlijeđene Matee Tadić. Latvijkama je pripalo prvo poluvrijeme u kojem su stekle 13 poena viška. Hrvatice su u drugom poluvremnu bile bolje, pristiskale su, čekale jednu tricu ne bi li se potpuno približile, ali do kraj susreta nisu uspjele nadoknaditi zaostatak iz prvog dijela. Štoviše, kada su sve lađe potonule, Latvijke su se uspjele vratiti na dvoznamenkastu prednost. 

Tako će hrvatska reprezentacija u četvrfinalu najvjerojatnije zaigrati protiv ponajbolje europske ekipe - Španjolske, koju se željelo izbjeći. Španjolske imaju dvije pobjede iz dva susreta i prvo mjesto svoje skupine trebaju potvrditi danas u večernjim satima protiv Nizozemske. Susret počinje u 19:45 sati. 

Anđela Katavić je s 18 poena i 7 skokova bila prvo ime u redovima Hrvatske koju nije išao šut. Josipa Silov je šutirala je 1-10 (trice 0-6), Josipa Pavić 1-7, a Karla Erjavec 4-13 te se uz ozljedu Tadić u ovoj činjenici može tražiti glavni razlog hrvatskog poraza.