Hrvatska
Regija
Bez tri igrača po pobjedu u Srbiju

Bez tri igrača po pobjedu u Srbiju

Autor: KK Cedevita

Hrvatskog prvaka očekuje drugi ovosezonski susret protiv Mege Bemax.

Iza Cedevite su tri pobjede u nizu. Prošle nedjelje aktualni prvaci Hrvatske kod kuće su svladali Crvenu zvezdu MTS, dan kasnije na istom su mjesto pobijedili Ribolu Kaštela, a onda su u srijedu, također u Domu sportova, protiv MoraBanc Andorre upisali i prvu pobjedu u Eurokupu.

Žestok ritam nastavlja se i dalje. U petak ujutro Cedevita putuje u Srbiju, gdje će odraditi večernji trening, a u subotu u 17:00h u Srijemskoj Mitrovici igrat će u sklopu šestog kola ABA lige protiv Mege Bemax.

Momčad će odmah poslije utakmice krenuti za Zagreb jer već u nedjelju u 19:00h u Domu sportova igra utakmicu četvrtog kola HT Premijer lige protiv Zagreba, a u srijedu u Eurokupu dočekuje UNICS Kazan.

Protiv Mege je Cedevita ove sezone već igrala u polufinalu Superkupa ABA lige u Baru kada su Zagrepčani tijesno slavili 99:96.

- Dobili smo par utakmica,ali ako ne dobijemo utakmice protiv Mege na strani i Kazan kod kuće, koje su, ja mislim, jako bitne za neki mir u kući... S tim da između toga imamo još Zagreb, tako da idemo utakmicu po utakmicu. Mega je protivnik s kojim smo već igrali. Okusili smo njihovu kvalitetu, agresivnost i napadački skok. Nekako smo dobili tu utakmicu, ali sad idemo kod njih. I njima treba ta pobjeda i neće biti lako. Moramo se dobro spremiti i odigrati dobru utakmicu da bi dobili - izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Novinare je zanimalo kako se hrvatski prvak priprema za utakmice u ovako napornom i zgusnutom ritmu.

- Tu nema plana unaprijed,nego se moraš prilagođavati. Ima igrača koji manje igraju, koji više igraju, koji imaju neke ozljede… Novih ozljeda nema, što je dobra stvar. Još su trojica igrača van stroja: Ramljak, Arapović i Buljević. Ostali su više ili manje OK. Ima nekih malih ozljeda, ali na sreću ništa ozbiljno. Nadam se i vjerujem da ćemo u Srijemsku Mitrovicu doći maksimalno spremni - dodao je Zdovc.

Jedan od junaka nedjeljne pobjede nad Crvenom zvezdom, Toni Katić, svjestan je da njega i njegovu družinu očekuje težak posao.

- Bit će vrlo teška utakmica, ali mi se nadamo pobjedi. Već drugi niz godina imaju istog trenera i igraju istu košarku, tako da ih poznajemo vrlo dobro. Igraju agresivnu košarku s presingom po cijelom terenu te da će nam biti izazov da ih svladamo.

Također se osvrnuo na veliki broj utakmica Cedevite.

- Težak je ritam, ali tako je nama koji smo tu bili bilo i prošle godine. Već smo se navikli. No, sigurno da nam ne ide u prilog toliki broj utakmica. Mislim da smo jedini u regiji koji igramo toliki broj utakmica, ali tako je kako je. Ne možemo protiv toga – zaključio je Katić.