Hrvatska
Bez Vladovića i Brzoje bez šanse u Italiji

Bez Vladovića i Brzoje bez šanse u Italiji

Autor: Paulo Sarić

Treći poraz u tri dana.

KK Zadar upisao je novi poraz u pripremnim susretima. Oslabljen neigranjem dvojice bitnih igrača u vanjskoj liniji, Vladovića i Brzoje, teško je stradao u polufinalu turnira u Jesolu od talijanskog prvaka Umana Reyer Venezije rezultatom 104-72.

Momci Aramisa Naglića dobro su otvorili utakmicu. Sve do osme minute držali su se u susretu, čak su i vodili (13-16), no onda Haynes radi mini seriju 5-0 i preokreće rezultat. Podigao je talijanski prvak intenzitet u obrani na što Zadrani nisu imali odgovor pa su zaredali s izgubljenim loptama i nerealiziranim napadima. Dvaput ima niti 24 sekunde nisu bile dovoljne da upute šut prema košu. Do kraja četvrtine hrvatski abaligaš nije postigao niti koša, a u istom se ritmu nastavilo i u drugom periodu.

Venezija se razigrala, a Zadar je mogao samo gledati. Serija je na koncu stala na 15-2, a jedine zadarske poene u tim je minutama postigao Šime Špralja. Razigrao se Hrvoje Perić, kao i čitava momčad talijanskog prvaka, pa je prednost nastavila rasti iz minute u minutu. Dodatni vjetar u leđa Talijanima dala je nesportska pogreška Zadra nedugo prije odmora, pa se na poluvrijeme otišlo s 52-34.


U nastavku smo gledali istu priču. Venecijanci su se brzo odmaknuli na preko 20 koševa prednosti, no Zadar je nakratko uspio odbiti nalet serijom 0-6. Dugo se, zapravo čitavu treću četvrtinu, igralo koš na koš te je izgledalo kao da je momčad Aramisa Naglića konačno pronašla željeni ritam. Ipak, u posljednjih deset minuta su do izražaja došle tri utakmice u tri dana pa je uvjetno rečeno domaća momčad na koncu slavila s velika 32 poena razlike. Stotku je prebacio Johnson, dok je konačni rezultat tricom postavio Kumpys.

Zadrane su predvodili Krajina i Knowles s po 20 koševa, dok je najefikasniji u redovima Venezije bio Watt s 23 poena. Hrvoje Perić je dodao 16, dok se Stjepan Tešija nije upisao u strijelce.

Zadar će u današnjem susretu za treće mjesto, s početkom u 18.15h, odmjeriti snage s ambicioznim slovenskim prvoligašem Sixt Primorskom koja je u prvom polufinalnom susretu poražena od Šibenika.


Umana Reyer Venezia - KK Zadar 104-72 (21-16, 31-18, 25-23, 27-15)

Umana Reyer Venezia: Haynes 8, Johnson 12, Perić 16, Kumpys 3, Bramos 14, De Nicolao 8, Orelik 11, Bolpin, Ress 9, Tešija, Watt 23.

KK Zadar: Knowles 20, Bašić 5, Ivanov 9, Kraljević 8, Jelenković 2, Krajina 20, Vuković, Brzoja, Špralja 2, Taphorn 6.