Hrvatska
Regija
Bez Zdovca na FMP, s njim po Superkup

Bez Zdovca na FMP, s njim po Superkup

Autor: KK Cedevita

Na prvom Superkupu ABA lige Cedevita ima visoke ambicije.

Od 20. do 23. rujna u Baru u Crnoj Gori igrat će se Superkup ABA lige, na kojem će nastupiti, ne računajući prvaka Crvenu zvezdu, prošlogodišnjih osam najboljih momčadi iz spomenutog natjecanja.

Cedevita u Bar putuje u utorak, a prvu utakmicu u četvrtfinalu će igrati u srijedu u 14:30h protiv FMP-a. Na tom susretu neće biti glavnog trenera Cedevite Jure Zdovca i Cedevitu će voditi pomoćni trener Slaven Rimac jer Zdovc putuje na oproštaj Dušana Ivkovića u Atenu.

Ako Cedevita, kojoj se još uvijek nije priključio Amerikanac Chris Johnson, pobijedi FMP, polufinalnu utakmicu će igrati u petak. U slučaju poraza u četvrtfinalu, odigrat će još jednu utakmicu u četvrtak, a finale Superkupa predviđeno je za subotu.

"Svaka utakmica je natjecanje. Možemo mi pričati što hoćemo, kad dođu utakmice moramo i hoćemo pobijediti. Takav će biti i ovaj turnir. Idemo iz utakmice u utakmicu odigrati što bolje. Roster nam se skoro popunio. Imamo nekih manjih problema, Ramljak je imao ozljedu ramena, Roko se isto još sastavlja, Krušlin izgleda OK, a i ostali su u ritmu. Ima nas dosta, tako da očekujem kvalitetan turnir", izjavio je u uvodu Jure Zdovc.

Za glavnog trenera Cedevite velika je čast što će biti na oproštajnoj utakmici Dušana Ivkovića.

"Baš mi je drago i počašćen sam što sam dobio taj poziv. S druge strane, zahvaljujem klubu što su mi dali zeleno svjetlo da mogu ići na tu utakmicu od Dušana Ivkovića, koja je u malo nezgodno vrijeme, ali mislim da će to Riki bez problema voditi, a ja ću se priključiti odmah sljedeći dan."

FMP nije bezazlen protivnik, no cilj je isključivo pobjeda…

"FMP je jedna mlada i poletna ekipa s par iskusnih igrača. To je u biti ekipa po mjeri za prvu utakmicu. Nikoga se ne bojimo i svakoga poštujemo. Zna se tko je i što je Cedevita i tu uopće nema plana B, tu utakmicu treba dobiti", dodao je Zdovc.

Mladi Džanan Musa veseli se početku sezone: "Mislim da će to biti jako dobar turnir. Isključujući Zvezdu, igra osam ekipa koje su najbolje u ABA ligi i mislim da to nije nimalo bezazlen turnir. Mi se nadamo da smo mi tu glavni favoriti jer imamo najbolji sastav i kad odemo tamo mislim da trebamo tako izaći na teren."

Gledaju li igrači ovaj turnir kao pripremne utakmice ili kao neko važno natjecanje?

"Svaka utakmica je za nas dosta bitna. Mi imamo dosta novih igrača. Što se tiče nas, nama je svaka utakmica kao da je sezona. Pogotovo zato što se za sedam dana bliži sezona. Nama je ovo zadnja provjera pred sezonu i mislim da trebamo dati sve od sebe. Pogotovo da se uigramo i da, pošto smo u punom sastavu, napokon pokažemo sve što imamo."

Od Džanana se ove sezone očekuje iskorak, a i općenito od momčadi Cedevite očekuje se puno.

"Radujem se tome jer momčad je stvarno dobra. Sastavljena od dosta dobrih i iskusnih igrača i kad se sve to posloži mislim da mi imamo jako velike šanse i u ABA ligi i u Eurokupu", rekao je Musa.