Hrvatska
Bez Žorića na 'Real Madrid'

Bez Žorića na 'Real Madrid'

Autor: Paulo Sarić

Nakon dvotjedne pauze u sastav se vraća Vladimir Dašić.

Dolazak proljeća sa sobom uvijek donosi promjene. Dani su duži, priroda se budi, a najbolji hrvatski košarkaški klubovi prelaze na režim jedne utakmice tjedno. Ligaški dio natjecanja u ABA ligi je završio te se Zadrani okreću domaćim obvezama. Za razliku od regionalnog, u hrvatskom su prvenstvu Dalmatince karte služile. Nakon 17 kola nalaze se na diobi prvog mjesta s Cibonom te mirno gledaju ka doigravanju.

- Čeka nas tradicionalno teško gostovanje, jer koliko god je Alkar momčad koja se bori za ostanak, toliko znamo da ove godine nismo imali niti jednu laganu utakmicu što se tiče HT Premijer lige. Alkar će u Sinju, uz pritisak navijača i dodatni naboj, biti težak zalogaj – već uobičajenim riječima najavio je današnji susret trener KK Zadar Ante Nazor i nastavio – no, upravo nam takva utakmica treba da borbenošću i zajedništvom pređemo tu prepreku i ovih dvadesetak do mjesec dana, ovisno koliko će nam trebati da saznamo protivnika u dodatnim kvalifikacijama, iskoristimo kako bismo se maksimalno resetirali. Na tragu toga ovo je idealno gostovanje i od svojih momaka očekujem da pristupe kao da igraju protiv Real Madrida.

Domaćini se nalaze pri dnu tablice sa samo sedam pobjeda, no u dobroj formi s dva uzastopna trijumfa očekuju današnji ogled,

- Alkar ima određenu skakačku kvalitetu. U prvoj nas je utakmici nadskakao. Ima atletične igrače poput Šipića, Marića i Svaline, a tu su i Brown na poziciji 'playmakera' koji daje dodatan tonus njihovoj igri, šuter Markulin, a pod košem su dobili pojačanje u Šamadanu na poziciji 'četiri' i Vučiću na 'petici'. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti utakmicu i nametnuti autoritativan ritam te tempo jedne utakmice iskoristi kako bismo se maksimalno pripremili da ostvarimo cilj, a to je ostanak u ABA ligi – dodao je 40-godišnji stručnjak.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U Sinj neće putovati Luka Žorić koji se u četvrtak ozlijedio te se još uvijek ne zna koliko će izbivati s parketa.

- Imamo problema s ozljedom Žorića koji je osjetio bol u preponama. Nagađamo je li istegnuće ili ruptura, a to ćemo znati uskoro kada ćemo dobiti i informaciju koliko će mu trebati da se vrati. Nadam se da će pauza biti minimalna, no na njega sigurno nećemo moći računati u ovoj utakmici – otkrio je splitski strateg.

Zadrani će stoga na noge Alkaru doći bez 'playa' i centra, igrača dovedenih kako bi im pomogli osigurati ostanak na Jadranu. Novinare je posebno zanimalo trenerovo viđenje odlaska Vaughna, čovjeka za kojeg je svojedobno osobno garantirao. Podsjetimo, iskusni je Amerikanac u Hrvatsku stigao nedovoljno spreman, po svemu sudeći s ozljedom koja se nije mogla otkriti na pregledima koje klub radi u OB Zadar, da bi se pred utakmicu s Crvenom zvezdom zakačio s Lovrom Bašićem. Priča ide da se 28-godišnjem razigravaču nije svidio način na koji mu je Bašić pružio loptu nakon čega ga je odgurnuo i započeo koškanje.

- Išli smo racionalno, gledajući što je najmanja šteta. Činjenica je da je Vaughn bio ozlijeđen i da smo ga dugo trebali čekati. To su rupe od mjesec, mjesec i pol dana dok ga osposobimo za utakmicu i on reagira dobro, da bi mu se opet vratili problemi s leđima. Procijenili smo da je bolje igrati sa sto posto spremnim i zdravim igračima nego ulaziti u takve dubioze, a činjenica je i da je on bio jedan od najskupljih igrača. Postupili smo racionalno i mislim da imamo dovoljno snage i autoriteta da ostvarimo ciljeve s ovim 'rosterom' – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Sinju.

Rezultati by SofaScore