Hrvatska
Biciklom na gradski derbi!

Biciklom na gradski derbi!

Autor: Paulo Sarić

Obje će momčadi utakmicu iskoristiti kako bi se pripremile za nadolazeće izazove.

Sutra je na rasporedu zadarski gradski derbi. U drugom susretu 18. kola HT Premijer lige na Višnjiku se susreću KK Zadar i KK Jazine Arbanasi. Dvoboj je to momčadi koje zauzimaju dijametralno suprotna mjesta na tablici. Dok je KK Zadar na drugoj poziciji, 'Žuta podmornica' je – predzadnja.

- Jazine su momčad koja se bori za ostanak te je sigurno mobilizirana pošto im je svaka utakmica važna. Imaju dovoljan broj iskusnih igrača s pregršt utakmica u prvoj ligi da nam mogu stvoriti probleme ako se ne pripremimo za njih na pravi način. Bitno je da iz utakmice u utakmicu obranu dižemo na višu razinu kako bismo se spremili za nadolazeće izazove. Prije svega za Olimpiju i Split – rekao je trener domaćina Aramis Naglić i dodao – nipošto ne podcjenjujemo sutrašnji susret i želimo od prve minute odigrati na najvećoj mogućoj razini.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadar u susret ulazi kompletan i u dobrom raspoloženju nakon pobjedničkog oproštaja od svojih navijača u ABA ligi, a utakmica protiv družine Luke Bujasa će mu biti zagrijavanje za ogled s Petrol Olimpijom u Ljubljani koji se igra u nedjelju. Jazine se, pak, čitav tjedan spremaju samo za sutrašnji dvoboj te žele ponoviti dobar otpor iz prvog ovosezonskog meča kada su tridesetak minuta pružali dobar otpor „starijem bratu“.

- Nakon utakmice s Osijekom palo je raspoloženje u momčadi pošto smo ipak izgubili susret koji nam je bio i više nego bitan za ostanak u ligi. Iako još uvijek matematički nije ništa gotovo moraju nam se poklopiti neki rezultati i više ne ovisimo sami i sebi. Dolazimo Zadru koji igra dobru sezonu i koji se nalazi u dobrom ritmu. Imaju dvije pobjede zaredom i digli su se u posljednje vrijeme. Mi ćemo utakmicu pokušati iskoristiti da popravimo kaotičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da vratimo izgubljeno samopouzdanje. Teško je govoriti o pobjedi, no cilj nam je odigrati dobru „mušku“ utakmicu i da svi ljubitelji košarke koji dođu na utakmicu vide dvije ekipe koje imaju što pokazati. Najvažnije je da vratimo sigurnost u šutu i da dignemo bacanja na pristojnu razinu pošto idući tjedan igramo najbitniju utakmicu u sezonu kada na domaćem terenu dočekujemo Alkara i na sutrašnji dvoboj gledamo kao na pripremu za ogled sa Sinjanima – izjavio je mladi trener Jazina u najavi utakmice i kroz šalu zaključio – put bi nas mogao umoriti te ćemo na nj ići zajedničkim kombijem ili biciklima. Ako se odlučimo za potonje to možda i ne bude loše pošto ćemo ujedno odraditi i zagrijavanje za susret.

Utakmica se igra u petak u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 18 sati.