Hrvatska
Bikovi na Vukove

Bikovi na Vukove

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić

Lijepo je bilo vidjeti ispunjene tribina na utakmici Gorica - Zadar. Ponovilo se...

Cibona je bila uspješnija u prva tri susreta ove sezone. Mogu li Goričani ipak iznenaditi Cibonu  jer do sada se svaki put utakmica lomila u završnici?

U 6. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige Gorica dočekuje zagrebačku Cibonu. Vukovi s Tuškanca u zadnje su vrijeme u neobičnom ritmu. Svaku utakmicu upadnu u minus od dvadesetak poena, a zatim preokrenu rezultat. To im omogućuje dubina rostera pa trener Gašper Okorn može rotirati sve dok ne nađe optimalnu petorku. Nekoliko hrvatskih reprezentativaca (Gnjidić, Prkačin, Branković, Drežnjak…), nekoliko internacionalaca (Vildosa, Reuvers, Gegić…) te pouzdani šuteri kao Nakić i Majcunić stavljaju Cibonu u ulogu favorita.

Međutim, Gorica se neće predati bez borbe jer u proteklim sezonama već je nekoliko puta skidala skalp Cibosima pa zašto ne bi i sada.

Trener Gorice, Mladen Starčević,  upozorava na snagu protivnika: 

"U 6. kolu Lige za prvaka u srijedu nam dolazi Cibona. To je jedan vrlo interesantan tim s jako puno mladih igrača. Najstariji od igrača koji igraju su Vildoza i naš  bivši igrač Majcunić  koji imaju samo 26 godina. Naprosto to je mlada ekipa pa nije čudo što se uspijevaju vratiti u 2. poluvremenu nakon velikih zaostataka.  Bili su na -21 protiv Splita, na -20 protiv Cedevite junior i na -19 protiv Cedevite Olimpije, sve su stigli, vratili se i pobijedili. Uvijek su bolji u 2. poluvremenu zbog te mladosti i atleticizma. Također imaju i dosta visine zahvaljujući Brankoviću koji igra jako dobro ove sezone te Reuversu koji je isto jako dobar. Imaju i ekstra igrače kao Vildozu, Gnjidića, Nakića, Gegića i ostale. Nadam se da ćemo mi odigrati bolju završnicu nego prošli put kada smo izgubili za jednu loptu. Također se nadam da ćemo se uspjeti oporaviti od utakmice protiv Zadra, mada su i oni jučer igrali protiv Cedevite Olimpije. Pripremit ćemo se maksimalno i u srijedu u 18 sati spremno dočekati Cibonu  – zaključio je glavni strateg Bikova.

Ante Mašić  najiskusniji je igrač u redovima Bikova i već je nekoliko puta osjetio slast pobjede protiv Cibone: 

Čeka nas   izuzetno   teška utakmica.   Cibona je u   jako   dobroj formi, zadnje tri utakmice su gubili velikom razlikom pa na kraju dobili   sve tri protiv teških protivnika. To   najbolje   govori koliko su dobra i   čvrsta ekipa. Cibona je favorit, a mi   ćemo dati   sve   od sebe da pokušamo dobiti   ovu utakmicu i razveseliti naše navijače koje pozivam da dođu u velikom broju kao protiv Zadra.” – riječi su ovog iskusnog krila našeg kluba.


Gledateljima nisu potrebne COVID potvrde i nema ograničenja,  Cijena ulaznice je 20 kn i može se kupiti pri ulazu u Gradsku sportsku dvoranu Velika Gorica uoči utakmice.

Pozivamo sve navijače da svojim prisustvom i glasnim bodrenjem uveličaju ovaj košarkaški događaj.

Utakmica se igra u srijedu 1 3.4.2022. u 18:00 sati uz direktan prijenos na HKS TV-u.


Standings provided by SofaScore LiveScore