Hrvatska
Bilalović potpisao otvoreni ugovor, Ostojić jednogodišnji

Bilalović potpisao otvoreni ugovor, Ostojić jednogodišnji

Autor: KK Pula 1981

Novosi iz KK Pula 1981.

Šibenski "snajper" Matija Bilalović je u Puli i trenira s Bijeloplavima. 23-godišnji šuter je za sad odbio brojne ponude, a klub je odlučio ponuditi mu ugovor "otvorenog" tipa, što znači da mu neće praviti probleme ako u narednom razdoblju stigne ponuda koja se ne odbija. Bilalović je prošle sezone bio prvi strijelac Puležana sa 17 postignutih koševa po utakmici koje je isporučivao za 28,8 minuta provedenih na parketu.

Trener Sandro Nicević u rosteru dobiva iznimno kvalitetnog strijelca od kojeg se, ako ostane, očekuje da i ove sezone bude jedan od nositelja igre. 197 centimetara visoki Bilalović u karijeri je igrao za Jolly JBŠ, Škrljevo, Crikvenicu, ugasli Istrauni te riječki Kvarner 2010, a pretprošle je sezone nastupio i za Hrvatsku studentsku košarkašku reprezentaciju s kojom je nastupio na Univerzijadi u Napulju.

"Iznimno sam zadovoljan kada se igrači vrate u naš klub jer to znači da smo zajedno odradili nešto dobro što vrijedi ponoviti" - objašnjava predsjednik Pule 1981 Alen Petrović. "Kod Matije i njegovog povratka je zadovoljstvo još izraženije jer se radi o igraču koji je bio okosnica ekipe prošle sezone, a može to biti i ove. S igračem smo dogovorili ugovor otvorenog tipa jer ne želimo stajati na putu njegovom razvoju ako se za njega pojavi šansa, no uvjereni smo kako će braniti boje naše kluba kroz ovu sezonu i kako ćemo zajedno napraviti dodatni iskorak u košarkaškom razvoju".

209 centimetara visoki Nikola Ostojić novi je centar Pule 1981. 21-godišnji centar iz Imotskog potpisao je s Bijeloplavima jednogodišnji ugovor te će dodatno pojačati liniju visokih igrača u rosteru trenera Sandra Nicevića. Ostojić je prošle dvije sezone proveo u redovima Posušja u košarkaškoj ligi Herceg-Bosne, dok je sezonu prije toga bio u redovima talijanskog Basket Frascatija.

"Odlučio sam se za Pulu jer sam dobio samo dobre informacije o klubu, kako o organiziranosti, tako o samom radu na terenu. Trener Nicević je igrao na mojoj poziciji i uvjeren sam da će mi biti od izuzetne pomoći, želim napredovati i veoma sam sretan što ću nositi dres Pule 1981" - izjavio je Ostojić nakon potpisivanja ugovora.

Očekivanja za nadolazeću sezonu su slična kao i kod ostalih igrača. "Sezona će vjerojatno biti dosta drugačija od prethodnih, na nama je da ozbiljno treniramo i damo sve od sebe na terenu, mlada smo ekipa i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat" - nastavlja Ostojić te zaključuje - "Navijači od mene mogu očekivati profesionalan pristup i beskompromisnu borbu na terenu".