Europa i Svijet
Hrvatska
Bilan s Lyonom lovi svoj 12. trofej

Bilan s Lyonom lovi svoj 12. trofej

Autor: Branko Tabak

Lyon dvokorakom do polufinala.

Francuzi su dogurali do polufinalnih serija doigravanja za naslov prvaka. Miro Bilan i njegov Lyon ušli su u polufinale preko Le Mansa. U prvoj utakmici četvrtfinala bilo je 73-67 za Lyon uz 17 poena i 3 skoka Mira Bilana. Na gostovanju Lyon je slavio 63-70- Bilan je postigao 7 poena uz 7 skokova.

Tijekom sezone Bilan je do doigravanja imao prosjek od 12 poena i 6,4 skoka po utakmici i važna je karika u momčadi visokih ambicija.

U polufinalu Bilanovoj ekipi protivnik će biti Nantarre. Bit će to sudar prvoplasirane i četvrtoplasirane momčadi u kojoj prednost domaćeg terena Lyon. Prvi susret igra se u nedjelju 2. lipnja.

Drugi polufinalni par su Monaco (drugoplasirana momčad) i Dijon (trećeplasirana momčad nakon regularnog dijela prvenstva). Ove će momčadi na parket u subotu 1. lipnja. 

Bilan je sa Lyon nedavno osvojio francuski kup (pobijedivši u finalu upravo Le Mans 61-70), baš kao i prošle sa Strasbourgom osvojio francuski kup, a prije toga u dresu Cedevite dograbio je devet trofeja (4 x prvak Hrvatske, 5 x pobjednik Kupa Krešimira Ćosića).

Sada je u prilici nastaviti svoj trofejni niz.