Hrvatska
Bilandžić i Tvrdić tricama zatrpali Zapruđe

Bilandžić i Tvrdić tricama zatrpali Zapruđe

Slavlje Kaštelana.

Seniorska momčad Ribole Kaštela ostvarila je sedmo prvoligašku pobjedu ove sezone u Zagrebu. U okviru 12. kola igrači Damira Rančića uvjerljivo su svladali Zapruđe ponajviše zahvaljujući preciznom dalekometnom šutu u drugom poluvremenu. Ukupno su izvan linije za tri poena gađali 16/38, od čega u drugom dijelu sjajnih 10/17.

Prvu četvrtinu dobili su domaći iako su na koš uputili čak 10 lopti manje od gostiju, a usput su ih i pet dali u ruke protivnika. Međutim, u tih početnih 10 minuta realizacija Ribole je bila jako loša. Kada je šut proradio, razlika se u trećoj četvrtini prvi put popela na dvocifrenu, a u završnoj dionici izbjegla se i bilo kakva rezultatska neizvjesnost.

Martin Bilandžić (22p, trice 6/11) i Lovre Tvrdić (21p-9s, trice 4/6) predvodili su četvoricu dvocifrenih strijelaca Ribole, dok su druga dvojica juniori Mario Krešić (12p-7s-4ol) i njegov vršnjak Jakov Sanader (15p, trice 4/5) koji je odigrao svoju najbolju seniorsku utakmicu, ujedno bio i jedan od najzaslužnijih što je ova utakmica znatno prije kraja otišla u 'mirne vode'.

Na samom kraju susreta predstavio se i najmlađi dio kaštelanske mladosti, a uz 'već iskusnog' člana seniorske momčadi, kadetskog reprezentativca Antonija Klepu, prve minute u Prvoj ligi i prvi koš u seniorskom dresu upisao je 17-godišnji Petar Markota. Što se tiče domaće ekipe, Tomislav Garvanović je ubacio 20 poena uz 6 skokova, Dorian Jelenek 16 uz 9 skokova, a Kristijan Joksimović 14 uz 9 skokova.

ZAPRUĐE - RIBOLA KAŠTELA 68:91(18:16, 15:20, 23:29, 12:26) 

SNIMKA: https://www.youtube.com/watch?v=hr9DUsVJaS4m

IZVJEŠTAJ: http://ksz-zagreb.hr/.../kastelani-tricama-u-nastavku..

TABLICA PRVE LIGE: http://ksz-zagreb.hr/tablice-muski