Hrvatska
Regija
Bilinovac s temperaturom otputovao u Sloveniju

Bilinovac s temperaturom otputovao u Sloveniju

Cibosi gostuju kod Primorske.

Utakmica 20. kola ABA lige u kojoj će Koper Primorska ugostiti Cibonu igrat će se pred praznim tribinama zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

S obzirom da su se u regiji pojavili prvi slučajevi koronavirusa, nekoliko je slučajeva zabilježeno u Zagrebu, a Kopar se nalazi svega nekoliko kilometara od granice s Italijom, na preporuku nadležnih ministarstava obje zemlje, a u dogovoru ABA lige i klubova, odlučeno je da će se utakmica zatvoriti za gledatelje.

Po pitanju zdravstvenog biltena je upitan jedino Bilinovac koji je u petak dobio temperaturu, no svejedno putuje za Sloveniju. U prvom dijelu sezone Cibosi su u Draženovom domu pobijedili Slovence sa 80-78 u utakmici u kojoj je briljirao Novačić sa čak 28 poena. Cibona je u ABA ligi trenutno na 9. mjestu sa 6 pobjeda koliko ima i Krka, Mega je na 11. mjestu sa 5 pobjeda, a Zadar na dnu tablice sa 4 pobjede.

Ivan Velić, trener Cibone:

Očekujem tešku utakmicu. Ekipa Kopera je, unatoč tome što su ih mnogi otpisali nakon odlazaka nekih igrača i trenera, pokazala da su izuzetno dobri i da igraju čak i ljepšu košarku nego u prvom dijelu sezone. Dobili su 3 nova igrača koja imaju izuzetan šuterski rang, prvenstveno Luković i Gibbs, tu su i Hodžić, Dimec, Lazić, pokazali su da igraju jako dobro i u ABA ligi i u slovenskom kupu i prvenstvu tako da jako respektiram tu ekipu i klub. 

S druge strane, mi ćemo pokušati sve da dođemo do još jedne pobjede u ABA ligi koja bi nam puno značila. Mislim da su igrači toga svjesni i da će uložiti dodatni napor da do te pobjede i dođe. Sigurno da ćemo imati svoju šansu, a hoćemo li je iskoristiti to ćemo tek vidjeti. Ono jedino što tražim od igrača je da ulože sve što imaju u sebi da dođemo do još jedne pobjede.