Europa i Svijet
Hrvatska
Bilinovac više nije igrač Cibone

Bilinovac više nije igrač Cibone

Autor: Branko Tabak

Izdašna ponuda.

KK Cibona i Josip Bilinovac su sporazumno raskinuli suradnju, objavio je klub na svojim mrežmim stranicama. 

Bilinovac se priključio klubu još u srpnju, 2017. godine., a ljetos je produžio ugovor na još dvije sezone. Razlog ovog nenadanog odlaska je izdašna ponuda iz Francuske. Bilinovac je izrazio želju karijeru nastaviti u vodećoj momčadi Pro B lige (Druge lige) Quimperu, a zahvaljujući izrazito korektnoj dosadašnjoj suradnjila Cibona mu je odlučila izići u susret i udovoljiti njegovoj želji da se okuša u inozemstvu.

- S jedne strane nam je žao što Josip odlazi jer se radi o sjajnom momku i igraču. S druge strane nam je drago da je dobio lijepu šansu da igra u inozemstvu. Na račun njegove korektnosti kroz sve ove godine donijeli smo odluku da ga pustimo da ode i udovoljimo njegovoj želji da zaigra u novoj sredini, rekao je sportski direktor kluba Marin Rozić. 

- Zahvalio bi se ljudima u klubu što su mi dozvolili da odem. Sigurno da će mi razdoblje provedeno ovdje ostati jedno od dražih sjećanja u karijeri, posebice ona godina kad smo osvojili naslov protiv Cedevite. Takva će mi sezona zauvijek ostati urezana u pamćenje. Zahvalio bi se i svim djelatnicima, igračima i stručnom stožeru i želim im svu sreću u daljnjem natjecanju. Pratit ću vas i dalje i navijati, rekao je Bilinovac opraštajući se od Cibone.