Intervjui
Bit ću spreman za početak sezone!

Bit ću spreman za početak sezone!

Autor: Paulo Sarić

U razgovoru za Basketball.hr novo pojačanje Zadra odagnalo je strahove navijača.

Posljednjih se dana dosta piše o KK Zadar i očekivanjima uoči sezone. Iako je dolazak Luke Božića zapalio nade brojnih navijača, ozljeda Jakova Vladovića iste je prilično zagasila. Dodatne sumnje javile su se nakon što novopridošli Amerikanac Preston Knowles nije nastupio na Zadar Basketball Tournamentu radi ozljede ramena, a situaciju je dodatno rasplamsala izjava trenera Naglića koji je kazao da će se s nevisokim vanjskim igračem raskinuti ugovor ukoliko dodatni pregledi pokažu ozbiljniju ozljedu. Tim smo povodom pričali s ovosezonskim pojačanjem dalmatinskog abaligaša koji bi nakon ozljede Vladovića trebao biti jedan od igrača koji će dobiti ključeve momčadi u svoje ruke.

- Prvi dojmovi su zaista pozitivni. Nisam stigao puno toga vidjeti i uraditi, ali grad je zaista prelijep. Vrijeme je većinom sunčano, a more je predivno. Zasad uživam u svemu – započeo je Knowles.

Za razliku od jednog dijela navijača koji nisu pretjerano optimistični viđenim u pripremnom razdoblju, Preston ne dijeli njihove brige te smatra da je ekipa i više nego sposobna ostvariti ciljeve koji su pred nju stavljeni. Pritom svjestan da će trebati vremena da stvari legnu na svoje mjesto.

- Momčad je dosta dobra. Imamo dobru kemiju i atmosferu u svlačionici. Nismo imali puno vremena da igramo zajedno i morat ćemo prebroditi brojne prepreke prije nego budemo prikazivali ono što se od nas očekuje. No, sviđa mi se napredak kojeg pokazujemo. Sve osnove koje su potrebne za dobar rezultat su tu. Trener radi zaista dobar posao s nama. Istina, trebat će nam vremena i imat ćemo malo sporiji ulazak u sezonu, no kada nam se oporave svi igrači koji vuku lagane ozljede mislim da ćemo biti dobar protivnik svima – kazao je tamnoputi Amerikanac.

Upravo je njegova ozljeda jedna od onih koje najviše muče zadarsku publiku. Zadar je na netom završenom turniru nastupio bez dva projicirana startera u vanjskoj liniji, a ukoliko se i Knowlesova ozljeda pokaže težom nego što je prvotno bilo procijenjeno momčad će se naći u velikim problemima. Kakva je situacija i što očekujete kada ćete se vratiti na parket?

- Imam ozljedu ramena. Rekli su mi da ću izbivati s parketa oko tjedan dana pa očekujem da ću se za koji dan vratiti na teren. Mislim da ću biti spreman za početak sezone u iduću subotu. Radi se o lakšoj ozljedi, nije ništa ozbiljno – umirio je strahove Zadrana bivši igrač Maccabi Ashdoda.

Iskusni je vanjski igrač sveučilišnu karijeru proveo na Louisvilleu, a nakon toga se otisnuo u Europu. Većinu je karijere proveo u klubovima s istočnog dijela kontinenta koji nisu medijski previše praćeni pa javnost nije najupućenija u njegove kvalitete.

- Rekao bih da sam više bek šuter nego razigravač. Iako sam combo bek, igrač koji može igrati na obje pozicije u vanjskoj liniji, prije bih rekao da sam 2-1, nego 1-2. No, spreman sam napraviti sve što trener od mene traži. Ako traži poene, spreman san ih isporučiti, ako traži obranu – tu sam, ako mu trebaju asistencije i razigravanje momčadi – ne treba gledati dalje od mene. Učinit ću sve za pobjedu – samouvjereno kaže ovogodišnje pojačanje KK Zadar.

Ni on nije ostao ravnodušan momčadima koje su došle u Zadar proteklog vikenda.

- Izuzetno mi je žao što sam radi ozljede propustio Zadar Basketball Tournament. Ovo je Meka svih predsezonskih turnira u Europi. Zaista sam se veselio igrati protiv ponajboljih europskih momčadi te mi je žao što sam se propustio predstaviti domaćoj publici radi ozljede ramena koju vučem s priprema u Mađarskoj. Na turniru je vladala jako dobra atmosfera, organizacija je jako dobra te još jednom moram naglasiti da mi je žao što sam ga propustio. No, zbog toga se još više veselim početku sezone idući tjedan. Uvjeren sam da ću biti spreman!