Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Bivši Cibonin trener u redovima ALBA-e

Bivši Cibonin trener u redovima ALBA-e

Autor: Paulo Sarić

Srebrni stručnjak za rad s mladim igračima iz omladinskog pogona Cibone, preko Hercegovine do Njemačke.

Berlinska ALBA dovela je Josefa Dulibića na čelo svog omladinskog pogona. Hrvat rođen u Njemačkoj igrao je košarku do svoje 18. godine da bi potom karijeru nastavio u trenerskim vodama. Nakon završenog fakulteta u Zagrebu zaposlio se u redovima Cibone u čijem je omladinskom pogonu radio 13 sezona. Kroz njegove su ruke prošli brojni mladi Vukovi, a posljednjih je nekoliko godina bio i član stručnog stožera mladih hrvatskih reprezentacija s kojima ima osvojene dvije bronce i jedno srebro. Potonje kao pomoćnik Anti Nazoru u U-19 reprezentaciji koja je na Svjetskom prvenstvu 2015. godine ostvarila izvrstan rezultat izgubivši tek u produžetku finalne utakmice od selekcije SAD-a.

- Josef Dulibić je dokazani stručnjak na polju razvoja igrača i stoga neće obogatiti samo naš juniorski tim, već i čitav omladinski pogon. Uz vođenje U-19 momčadi, usko će surađivati s trenerom prvog sastava i sa svim trenerima u mlađim kategorijama kluba. Ujedno će individualno raditi s našim najvećim talentima, kao i s pojedinim igračima iz prve ekipe – kratko je o angažmanu bivšeg trenera Cibone rekao sportski direktor ALBA-e, kako prenose službene stranice njemačkog kluba.




Dulibić je početkom ove godine prešao u Brotnjo gdje je bio „Katica za sve“. Vodio je seniorsku i juniorsku momčad, a ujedno je bio i supervizor škole košarke hercegovačkog kluba.

- Treniranje razvojne momčadi ALBA-e je velik izazov za mene i ja mu se veselim. Moje nove kolege su vrlo kompetentni treneri koji rade sa pregršt entuzijazma. Već sam detaljno provjerio sve igrače iz našeg bazena i uvidio da ovdje ima dosta talenta. Moj je cilj da klub profitira što je više moguće od postojećih igrača, a svi preduvjeti za takvo što su već posloženi – rekao je 37-godišnji hrvatski stručnjak prilikom svog predstavljanja u berlinskom klubu.