Europa i Svijet
Bivši Cibos u Zenitu

Bivši Cibos u Zenitu

Autor: Paulo Sarić

Vođa prošlosezonske momčadi dvostrukog prvaka Europe karijeru će nastaviti na sjeveru Rusije.

Lanjski igrač Cibone Scottie Reynolds nastavit će karijeru u redovima Zenita iz Sankt-Peterburga, javljaju službene stranice ruskoga kluba.

Bivši Cibos, koji je zagrebački sastav napustio odmah po završetku sezone i poraza u petoj utakmici finala doigravanja hrvatskog prvenstva, karijeru je započeo na sveučilištu Villanova gdje je u posljednjoj sezoni bio izabran i za All-Americana po izboru Associated Pressa. No, tome unatoč, nije izabran na draftu postavši prvi igrač od spajanja NBA lige s ABA ligom kojemu je ukazana ta čast, a da nije privukao interes momčadi iz najjače lige svijeta.

Prvih se nekoliko godina pokušavao probiti do NBA lige, a prvu punu europsku sezonu je odradio u Enel Brindisiju. Nakon toga uslijedile su avanture u Češkoj, Izraelu i Turskoj prije nego se vratio u talijanski klub u kojemu je proveo uvodni dio pretprošle sezone. Završnicu je odradio u Hapoel Holonu u kojemu je do ozljede imao vrhunske brojke od gotovo 20 koševa i 6.5 asistencija po susretu. Ciboni se priključio krajem desetog mjeseca potpisavši jednogodišnji ugovor. Došao je kao zamjena za Elijaha Johnsona koji je podbacio u odnosu na očekivanja, a iskusni 29-godišnjak je pružio Vukovima nasušno potrebnu dozu stabilnosti. Iako dugo vremena tijekom sezone nije bio plaćen, radi čega je nekoliko puta izbjegavao treninge i prijetio odlaskom, na nagovor trenera Mulaomerovića odradio je sezonu do kraja i pomogao Ciboni doći na korak do naslova prvaka Hrvatske.

U Zagrebu je prosječno bilježio 10.8 koševa, uz 6.6 asistencija te gotovo dvije ukradene lopte po susretu, a s ruskim je klubom potpisao jednogodišnji ugovor.