Hrvatska
Bivši direktor Zadra: Ne razmišljam o stečaju

Bivši direktor Zadra: Ne razmišljam o stečaju

Autor: Basketball.hr

U emisiji HTV-a Hrvatska uživo tema je bila stanje u KK Zadar, a gost bivši direktor Boris Skroće koji je ostavku podnio prije dvadesetak dana.

Skroće je ostavku podnio iz osobnih razloga, nakon četiri godine godina vođenja kluba, podsjeća portal 057info.

Umjesto odgovora na pitanje koliko KK Zadar duguje plaća, Skroće je u emisiji izrazio zadovoljstvo s onim što su u klubu napravili; proveli su proces predstečajne nagodbe te su sudski deblokirali klub nakon što ga  je Ministarstvo financija blokiralo s 4.5 milijuna kuna. 

Blokada u kojoj je sada klub,  je prema riječima Skroće minorna i može se lako riješiti. Skroće nije bio određen niti prema ukupnom dugu kojeg ima KK Zadar. Naveo je kako je likvidnost najveći problem te je priznao da se s plaćama kasni.

- Njegovu budućnost riješit će vlasnik - Grad Zadar, najavio je Skroće. To znači, dodao je, pustiti strateškog partnera u klub, prodati ga ili sam financirati troškove. O stečaju Skroće ne razmišlja., ali  zna da njegov „nasljednik" mora imati volju te dobro poznavati financije, te da ne mora biti košarkaš. 

- Direktor KK Zadar, poručio je Skroće hrvatskoj javnost, ne kupuje igrače. To radi sporstki direktor - struka, ustvrdio je Boris Skroće.