Europa i Svijet
Hrvatska
Bivši igrač Cedevite i Splita nastavlja karijeru u Poljskoj

Bivši igrač Cedevite i Splita nastavlja karijeru u Poljskoj

Autor: Paulo Sarić

Najbolji strijelac Osječana u tekućoj sezoni dobrim je igrama zaradio i poziv u reprezentaciju.

Rođeni Zagrepčanin, 22-godišnji bek Jakov Mustapić, jučer je potpisao jednogodišnji ugovor za poljsku momčad Miaszo Szkla Krosno. Nakon izvrsne sezone na istoku Hrvatske kojom si je priskrbio i poziv za reprezentaciju, bivši U-18 europski prvak karijeru je odlučio nastaviti u inozemstvu.

- Ovo će mi biti prva sezona izvan Hrvatske i želim ostaviti dobar dojam – riječi su sada već bivšeg Brokera, kako prenosi portal sportowefakty.wp.pl.

Mustapić je ove sezone u prosjeku bilježio 17.2 koša u prosjeku, uz 5.3 skoka i 4.3 asistencije.


- Vrlo sam zadovoljan završenom sezonom. U većini susreta sam dobro igrao, a klub je ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti. U nekim sam susretima mogao biti bolji, no u globalu bila je to dobra godina – smatra veliki navijač Barcelone.

Novi klub bivšeg igrača Cedevite i Splita bit će Miaszo Szkla Krosno. U prijevodu – Mjesto stakla Krosno. Proteklu su sezonu Staklari završili na 12. mjestu sa omjerom 15-17, a u idućoj sezoni žele osigurati plasman u doigravanje. Dovođenje mladog Hrvata prvi je korak u ostvarenju toga cilja.

- Imao sam ponude još nekoliko klubova, no momčad iz Krosnoga je bila najbrža. Čuo sam puno dobrih stvari o klubu pa izbor nije bio težak – dodaje Mustapić koji narednu sezonu vidi kao odskočnu dasku svojoj karijeri.

Upitan koliko je upoznat sa poljskom košarkom nastavlja:

- S vremena na vrijeme sam pratio poljsku ligu. Moj bivši trener, Dražen Anzulović, je radio u Poljskoj, a i bivši suigrač mi je igrao ovdje. O svojoj budućoj momčadi i njezinim transferima ne znam previše, ali to će se uskoro promijeniti – zaključio je još jedan Hrvat koji radi boljih uvjeta napušta Slavoniju.