Regija
Bivši igrač Cedevite ostaje u Podgorici

Bivši igrač Cedevite ostaje u Podgorici

Autor: Paulo Sarić

Nemanja Gordić je produžio ugovor s klubom u kojemu je napravio prve profesionalne korake.

Nakon što je dovela mladog crnogorskog reprezentativca Danila Nikolića i ubojitog američkog šutera Kylea Gibsona te produžila ugovore s braćom Šehović, podgorička je Budućnost ugovorom vezala iskusnog Nemanju Gordića. Bivši igrač Cedevite i naredne će sezone nositi dres crnogorskog prvaka, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Rođeni Mostarac profesionalnu je karijeru započeo upravo u Budućnosti u kojoj je proveo prvih pet sezona. Dobre partije su privukle mnoštvo inozemnog interesa, pa je bosanskohercegovački reprezentativac košarkaški put odlučio nastaviti u Rimu gdje je igrao naredne dvije godine i ubacivao skoro deset koševa uz nešto više od dvije asistencije po susretu. Potom je preselio u Azovmaš, no u Ukrajini je odigrao tek 11 utakmica prije nego je prešao u redove Partizana. Sezonu 2013/14 je proveo u Igokei gdje je bilježio izvrsne brojke od 15.6 koševa i pet asistencija u prosjeku što mu je donijelo transfer u Cedevitu. U Zagrebu se zadržao dvije godine u kojima mu je bila namijenjena uloga impulsa s klupe, a ostat će upamćen po nekoliko vrlo dobrih partija u finalima kupa i prvenstva kada je preuzeo odgovornost dok su mu se suigrači premišljali i nesigurno gledali prema košu. Lanjsku je sezonu započeo ozljedom, no nakon oporavka je počeo pružati sve bolje igre pa je nastavak suradnje došao kao logičan korak.

- KK Budućnost Volu s ponosom ističe da Nemanju Gordića doživljava kao svog igrača i posebno je zadovoljstvo što i on prepoznaje Klub kao svoj – stoji na službenim stranicama crnogorskog prvaka.