Europa i Svijet
Bivši igrač Cedevite potpisao za suparnika Vitamina

Bivši igrač Cedevite potpisao za suparnika Vitamina

Autor: Paulo Sarić

Visoki se Amerikanac s litavskom putovnicom drugi put vraća u ACB ligu.

Istoga dana kada su doveli, ili bolje rečeno vratili, Ivana Ramljaka iz Zadra hrvatskog prvaka Cedevitu i službeno je napustio John Shurna. Amerikanac koji je početkom prošle sezone pojačao redove zagrebačkog sastava trebao je biti veliko pojačanje Vitamina, no na koncu se ispostavio tek kao solidna prinova. Sada već bivši igrač suverena hrvatske košarke posljednjih godina danas je službeno predstavljen kao novi igrač MoraBanc Andorre, Cedevitina suparnika u skupini A EuroCupa.

Shurna je nakon završetka amaterske karijere na sveučilištu Northwestern europski put počeo u Strasbourgu. Odmah se pokazao kao izvrstan šuter za čovjeka svoje visine, pa je narednu sezonu odradio u Joventutu. Uslijedila je godina dana u Turskoj, u dresu Darüşşafake, prije nego se vratio na zapad Europe potpisavši za Valenciju. Tijekom svog drugog mandata u Španjolskoj Shurna je imao ulogu igrača s klupe koju je izvrsno obavljao. Ozljeda ga je udaljila s parketa na nekoliko mjeseci što je dalo priliku Cedeviti da ga prošle sezone dovede u svoje redove. U glavni je grad Hrvatske sletio krajem studenoga, a u 17 utakmica regionalne lige je prosječno zabijao nešto više od osam koševa uz 2.5 skoka po susretu.

- S obzirom na naš stil igre, već smo dugo vremena bili zainteresirani za ovu suradnju. Shurna će nam donijeti izvrsne postotke šuta za tri poena. Iskusan je igrač koji će moći doprinijeti u oba natjecanja – kazao je direktor kluba Francesc Solana.


Krilnom će centru ovo biti treći mandat u ACB ligi s kojom je vrlo dobro upoznat što je bio jedan od odlučujućih faktora pri sklapanju suradnje. Ugovor je potpisan jednu sezonu, a zagrebačka će ga publika imati priliku vidjeti 25. listopada kada Cedevita dočekuje MoraBanc Andorru.