Europa i Svijet
Hrvatska
Bivši igrač Cibone i Cedevite ponovno u drugoj njemačkoj ligi

Bivši igrač Cibone i Cedevite ponovno u drugoj njemačkoj ligi

Autor: Paulo Sarić

S jugozapada na sjever Njemačke

Hrvoje Kovačević novi je igrač Hamburg Towersa, prenosi službena stranica kluba. Hrvatski bek je drugo pojačanje momčadi iz sjeverne Njemačke za novu sezonu.

Rođeni Našičanin karijeru je započeo u Đuri Đakoviću iz Slavonskog Broda u kojemu je sa nepunih 20 godina zabijao gotovo 20 poena u prosjeku u hrvatskoj A1 ligi.

Njegove dobre parije nisu prošle nezamijećeno pa je uskoro preselio u glavni grad. Prvo u redove KK Zagreb, a poslije i u Cedevitu, s kojom je igrao i završni turnir Eurocupa, da bi na koncu završio u redovima Vukova u kojima je proveo dvije sezone tijekom kojih je dao nezanemariv doprinos sa klupe. U jesen 2013. godine zaputio se u njemačku prvu ligu gdje u redovima BC Mitteldeutschera prosječno zabijao 9.4 koša po susret. Nakon kratkog povratka u klub iz Trnskoga, narednu je sezonu proveo u poljskoj ligi, da bi posljednje dvije godine igrao u drugom razredu njemačke košarke u redovima MLP Academics Heidelberga gdje je bilježio nešto manje od deset poena u prosjeku.


Na službenom predstavljanju Kovačević je opisan kao jako dobar obrambeni igrač i osvjedočeni vođa koji se jednako ugodno osjeća na obje bekovske pozicije.

- Hamburg Towersi su jedna od momčadi s najsvjetlijom budućnošću u njemačkoj košarci. Pred nama je mnogo posla, no jedva čekam da počnemo – kazao je iskusni bek za službene stranice svog novog kluba.

- Drago nam je što smo uspjeli uvjeriti igrača njegove kvalitete da nam se priključi. Pomoći će nam na oba kraja terena, a svojim će iskustvom dati vrijedan doprinos našoj momčadi – zaključio je Marvin Willoughby, sportski direktor kluba iz najveće njemačke luke.