Hrvatska
Bizarna ozljeda Kellera 'pokvarila' uvjerljivo zadarsko slavlje u Zaboku

Bizarna ozljeda Kellera 'pokvarila' uvjerljivo zadarsko slavlje u Zaboku

Autor: Paulo Sarić

Presudila je razlika u skoku i čak 23 skoka 'viška'.

Košarkaši Zadra stigli su do desete pobjede u HT Premijer ligi. Igrači Danijela Jusupa u ugodno popunjenoj dvorani u Zaboku lakoćom su svladali istoimenog domaćina rezultatom 59-80 i na najbolji mogući način odradili zagrijavanje za abaligaški okršaj koji ih u ponedjeljak očekuje u dvorani Bonifika u Kopru.

Osam je minuta bilo potrebno gostima da pronađu željeni ritam i preuzmu kontrolu susreta. Ivanov i Fundić su započeli, a Palokaj dovršio seriju 0-8 kojom su Dalmatinci na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu otišli na dvoznamenkastu prednost. Posebno je raspoložen u tim trenucima bio mladi Jan Palokaj koji je s četiri ubačaja bez promašaja iz igre nagovijestio dobru partiju. Dokaz tome je i s(p)retna trica od table sredinom druge dionice koja je prekinula pokušaj domaćeg povratka i utvrdila prednost Zadra.

Pokušavali su Zabočani na sve načine parirati suparniku, no ni solidan šut za tri poena niti zona koji su momci Ivana Tomasa povremeno pokazivali nisu im uspjeli pomoći. Prije svega zbog velikog deficita u skoku gdje su gubili sve dobro što bi napravili u ostalim aspektima igre.

FOTO: KK Zabok

Na veliki odmor se otišlo s 33-44 za plavo-bijele koji su na krilima povoljnih vjetrova otvorili nastavak i vrlo brzo otišli na velikih 17 poena prednosti, što su bez većih problema održavali do samoga kraja. Premda su 'Žuti lavovi' u jednom trenutku prišli na minus deset (42-52) gostujućem je treneru najviše briga zadavala ozljeda Akosa Kellera koji je prilikom pokušaja zakucavanja prstima zapeo za mrežicu radi čega je propustio ostatak susreta.

Nije dugo trebalo da se Zadrani odvoje na 19 razlike i 'Dalmatinom' usmjere bodove prema Donatovom gradu. Prijetili su domaćini još nekoliko minuta, no manjkavost pod obručima spriječila ih je da nakon iznenađujuće pobjede nad Cibonom ozbiljnije ugroze i drugog abaligaša, pa je veliki broj izgubljenih lopti Jusupova sastava, njih čak 24, prošao nekažnjeno.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Dominic Gilbert i Jan Palokaj sa 17, odnosno 15 poena, dok je najraspoloženiji kod Zaboka bio Markus Lončar s 14 koševa.