Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO - Bogdanović: „Ima puno toga što trebam poboljšati u svojoj igri“

VIDEO - Bogdanović: „Ima puno toga što trebam poboljšati u svojoj igri“

Autor: Paulo Sarić

Vođenje lopte, rad nogu i konzistentnost je naglasio kao najbitnije.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović prije nekoliko dana je promijenio momčad i potpisao dvogodišnji ugovor s Indiana Pacersima. U ponedjeljak je i službeno predstavljen u državi iz koje je košarka potekla, a nakon predstavljanja popričao je s novinarima u Indianapolisu.

- Bio sam vrlo nervozan tijekom free agencyja jer sam želio znati gdje ću završiti. Nakon razgovora s GM-om i trenerom odlučio sam da je najbolji potez doći ovamo i pokušati pomoći Pacersima i svojoj karijeri.

Veliki dio svoje dosadašnje NBA karijere Bogdanović je davao doprinos s klupe, a sada bi ponovno trebao imati veću minutaži u ulogu startera.

- Ne znam, nisam još pričao s trenerom o tome. Imam samopouzdanja. Nadam se da ću biti starter i da ću igrati bitne minute. Vidjet ćemo kako će se sve razviti. Minutaža mi puno znači. To je bio ključni razlog moje odluke. Svi želimo igrati, provoditi minute na terenu. Ne želim biti u NBA ligi samo da bih bio ovdje. Mislim da su Pacersi dobar potez za mene.

Indiana je prošle sezone završila kao sedma momčad Istočne konferencije, ali je ispala već u prvom krugu doigravanja od Cleveland Cavaliersa s 4-0. Nakon toga su odlučili dobiti što se dobiti može za svog najboljeg igrača i zvijezdu momčadi Paula Georgea koji je zamijenjen u Oklahomu. Zauzvrat su dobili dvojicu mladih igrača Victora Oladipa i Domantasa Sabonisa.

- Imamo jako dobro i talentiranu mladu momčad. Myles Turner je već sada jedan od najboljih obrambenih igrača u ligi, bio je treći bloker lige prošle godine. Također, Victor je jedan od najboljih bekova-šutera, a Domantas je igrač izvrsne energije koji će nam pomoći s klupe.

Završnicu sezone je proveo u Wizardsima, nakon što je razmijenjen u veljači, no većinu karijere je proveo u Brooklyn Netsima u kojima je bio jedan od najbitnijih igrača.

- Lani sam prvi puta promijenio sredinu i vrlo brzo sam se priviknuo na novo okruženje. Igrao sam s Thadom u Brooklynu i on će mi uvelike pomoći. Makar se nadam.

Hrvatski je reprezentativac prošle sezone prosječno bilježio 13.7 koševa i 3.4 skoka po susretu. Nakon prelaska u glavni grad SAD-a brojke su mu ponešto pale, ali je prvi dio sezone u Brooklynu odigrao na napadački visokoj razini.

- To je bila drugačija priča. U Brooklynu nismo imali dovoljno dobru momčad da se natječemo protiv najbolji momčadi na Istoku i ligi. S Pacersima će, mislim, biti drugačija situacija. Imamo dobru mladu momčadi, mješavinu mladih igrača i veterana te se nadam da ćemo igrati dobru košarku naredne sezone.

Na koncu je hrvatski reprezentativac upitan o svojoj igri i o nedostatcima u njoj.

- Pokušavam poboljšati svoje vođenje lopte i nadam se da ću imati veliku priliku igrati s loptom i pokušati učiniti suigrače boljima. Moram popraviti rad nogu. Zapravo, ima dosta stvari koje bih mogao popraviti. Trebao bih biti konzistentniji. Nadam se da ću s minutama koje ću ovdje dobiti uspjeti sve to unaprijediti – zaključio je Babo.