Europa i Svijet
VIDEO: Bogdanović predvodio Pacerse do nove pobjede, Žižić solidno koristi minutažu

VIDEO: Bogdanović predvodio Pacerse do nove pobjede, Žižić solidno koristi minutažu

Autor: Teo Cilar

Mario Hezonja solidan protiv potencijalnog novog kluba.

Sinoć su na parketima NBA lige bila tri naša košarkaša. Prvo ime večeri bio je Bojan Bogdanović koji je i drugu utakmicu u nizu bio najbolji u momčadi Pacersa. Mario Hezonja bio je solidan u gostujućem porazu kod Sacramento Kingsa dok je Ante Žižić solidno iskoristio minutažu u porazu njegovih Cavsa kod Clippersa. 

Indiana Pacersi razbili su Atlantu odmah na početku susreta. Prvi period su dobili s 34:15 i već je tu sve bilo jasno. Do kraja utakmice upisali su uvjerljivu pobjedu rezultatom 112:87 na krilima Bogdanovića koji je ubacio 21 poen uz 3 skoka te po dvije asistencije i izgubljene lopte, a bio je i prvi strijelac utakmice. Cory Joseph je ubacio 18 uz 7 skokova i 4 asista dok je Myles Turner zabio 17 uz 12 skokova. Tyler Dorsey najbolji kod Atlante s 18 poena i 4 skoka. 


Hezonjin Orlando ušao je u posljednju dionicu protiv Kingsa u Sacramentu s 12 poena minusa. Pokušali su nadoknaditi to u posljednjoj dionici, ali nisu uspjeli, a Kingsi su slavili s 94:88 na krilima Garret Templea koji je ubacio skoro tri puta više nego mu je sezonski prosjek. Postigao je 23 poena dok je odličan bio Kosta Koufos s 18 poena i 13 skokova. Treba spomenuti i legendarnog Vince Cartera koji je ušavši s klupe za 27 minuta ubacio 15 poena uz 3 skoka. Kod Orlanda u odsustvu Aaron Gordona i Evan Fourniera najbolji Jonathon Simmons s 25 poena i 5 skokova. Hezonja je počeo u petorci, igrao je 33 minute i ubacio 11 poena uz 5 skokova, a imao je i po jednu asistenciju i osvojenu loptu. I u ovoj utakmici ga nije najbolje slušao šut, ubacio je 5 od 13 lopti od toga je tricu gađao 1/3.


Nakon što su Cavsi već prije ostali bez Kevin Lovea i od prošloga tjedna bez Tristan Thompsona, priliku je počeo dobivati Ante Žižić. Treba spomenuti jedan zanimljiv podatak. Žižić je u posljednje tri utakmice igrao ukupno 33 minute, a od samog početka sezone pa do prije te tri posljednje utakmice svega 50 minuta ukupno. 

Clippersi su bili uvjerljivi protiv Cavsa s 116:102, a već su ih razbili u prvoj četvrtini dobivši taj period s 35:17. Cavsi su uspjeli do početka posljednjeg perioda smanjiti na minus osam, ali bliže od toga nisu uspjeli doći. Clipperse je do pobjede predvodio Tobias Harris s 23 poena, 7 skokova i 4 asista, odličan je bio DeAndre Jordan s 20 poena i 23 skoka, a Montrezl Harrell je ušao s klupe i za 20 minuta upisao 20 poena i 5 skokova. LeBron James je kod Cavsa zabio 25 uz 10 skokova i 6 asistencija dok je Jordan Clarkson ubacio 21 uz 2 skoka. Žižić je igrao 7 minuta, a za to je vrijeme ubacio 4 poena uz dva napadačka skoka. Obje lopte iz igre je pogodio. Na posljednja tri susreta igra 12.5 minuta u prosjeku, a ubacuje 5.5 poena uz 4 skoka i asistenciju.