Hrvatska
Bojan Bogdanović na operaciji

Bojan Bogdanović na operaciji

Brz oporavak!

Naravno, najprije je to jučer objavio ESPN-ov Adrian Wojnarovski, kultni sportski novinar iz čije tipkovnice stižu sve NBA prijelomne vijesti, a u istom satu oglasili su se i NBA i Utah Jazz. Neminovno je: ako se NBA sezona zaustavljena pandemijom koronavirusa ipak nastavi, u njoj neće biti hrvatskog reprezentativca i krila Jazzera Bojana (Babe) Bogdanovića.

Bojan će se danas (19. svibnja) morati podvrgnuti operaciji ligamenta desnog zapešća zbog ozljede koja se dogodila još krajem 2019. godine i zbog koje je trpio određene bolove za vrijeme utakmica. U dosadašnjem je dijelu sezone imao velik utjecaj na uspjeh Utah Jazza: postizao je prosječno 20.2 poena, 4.1 skoka i 2.1 asistenciju po utakmici i, ako se sezona ipak nastavi, bit će to veliki gubitak za Jazzere.

No, na ovaj će način oporavljen krenuti u novu NBA sezonu, iako to ovisi i tome kada će ona početi, jer nakon ovakvog tipa operacije oporavak može trajati i do 6 mjeseci, ali sigurno se možemo nadati Bojanovim najboljim igrama u dresu hrvatske reprezentacije na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru 2021. godine.

Bojane, želimo ti puno sreće, lagan oporavak i brz povratak na parkete!