Regija
Borac deklasirao Krku i zakomplicirao borbu za ostanak

Borac deklasirao Krku i zakomplicirao borbu za ostanak

Autor: Branko Tabak

ABA liga

Komplicira se situacija u borbi za ostanak u ABA ligi. Zadrani su sami sebi otežali put prema sigurnijem dijelu tablice porazom od FMP-a na Višnjiku i to s većom razlikom nego su slavili u Železniku.

Danas stiže nova vijest koja dodatno komplicira situaciju. Borac je na gostovanju deklasirao Krku 74-94 i tako se, upišemo li Čačanima pobjedu 20-0 protiv Primorske, izjednačio sa Zadranima po broju pobjeda - šest. 

Po pobjedu, koja ih bez borbe protiv Primorske čeka, treba upisati Krki i Splitu pa su ove dvije momčadi na 7 pobjeda, koliko ih imaju i Cibona i FMP. 

Partizan također piše 7, ali zbog Primorske pamti 8 pa je u prilično sigurnoj poziciji. 

FMP ima još nadoknaditi utakmicu s Partizanom, a Krka sa Zvezdom, baš kao i Cibona. 

Košarkaše Zadra čeka još osam utakmica:

- Budućnost doma
- Cedevita Olimpija vani
- Cibona doma
- Borac doma
- Igokea doma
- Borac vani
- Cibona vani
- Crvena zvezda doma 

Splićani imaju još samo četiri utakmica do kraja, pobjedu više od Zadra, ali i slabiju međusobnu koš razliku, što je presudno ako završe natjecanje s istim brojem bodova.

Split je domaćin Megi i Borcu i gost Partizanu i Krki (koja ih je dobila na Gripama). 

Krka ima prilično težak raspored. Osim domaćeg susreta sa Splitom gostuje kod FMP-a i Partizana i igra doma s ekipom Budućnosti. 

Valja napomenuti da Zadar ima bolji međusobnu koš razliku s Krkom što mu daje prednost u slučaju da završe natjecanje s istim brojem pobjeda. 

Cibona ima nadoknade gostujućih utakmica sa Zadrom i Zvezdom, gostovanje kod FMP-a, Igokee i Borca (u zadnjem kolu) te domaće utakmice s Cedevita Olimpijom i Zadrom (predzadnje kolo).