Regija
Borac slavio protiv FMP-a i subotnjoj utakmici sa Zadrom dao dodatni naboj

Borac slavio protiv FMP-a i subotnjoj utakmici sa Zadrom dao dodatni naboj

Autor: Branko Tabak

Gužva na začelju.

Pobjedom Borca protiv FMP-a u zaostaloj utakmici 18. kola ABA lige 83-76 dramatično se promijenila situacija u borbi za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta i dodatnih kvalifikacija za ostanak.

Borac, Zadar, Cibona i Krka sada imaju po 7 pobjeda s tim da oba hrvatska predstavnika još moraju na gostovanje u Čačak.

Prvi su na redu Zadrani koji se s Borcem sastaju u subotu 3. travnja s početkom u 12 sati. Pobjedom bi Zadrani Čačanima pobjegli na nedostižnu razliku jer bi osim pobjede više imali i dodatnu prednost u slučaju jednakog omjera na kraju natjecanja. Istu prednost mogu ostvariti i Čačani pobjedom s 3 i više poena. Utakmica je pravi rulet u kojem jedan detalj može odvući Zadrani ili Čačane na, uvjetno rečeno, dvije pobjede prednosti.

Cibona u Čačku gostuje u posljednjem 26. kolu. Kamo sreće da ta utakmica ne bude presudna za Zagrepčane ili Zadrane koji se do kraja natjecanja moraju sastati još dva puta, jednom u Zagrebu i jednom u Zadru. 

U vrlo nezgodnoj situaciji je i Krka koja ima prilično nepovoljan raspored (domaće utakmice sa Splitom, Crvenom zvezdom i Budućnosti te gostovanje kod Partizana i FMP-a). 

Raspored natjecanja pogledajte ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore