Hrvatska
Regija
Borac u dramatičnoj završnici slavio na Gripama

Borac u dramatičnoj završnici slavio na Gripama

Velikim preokretom Čačani stigli do pobjede protiv Splita.

U iznimno dramatičnoj utakmici Split je u 7. kolu Druge ABA lige na Gripama poražen od Borca iz Čačka s 74:76 (21:20, 24:16, 17:22, 12:18). "Žuti" su odlično otvorili utakmicu, u 27. minuti vodili s 60:45 da bi nakon toga Borac preokrenuo utakmicu. Par minuta prije zbog ozljede van igre morao je Mate Kalajžić, koji je do tada imao osam asistencija. Borac je i poveo, ali na kraju je cijela priča stala u posljednjih 17 sekundi. Kočović je pri rezultatu 73:73 pogodio "tricu", pa napravio namjernu na Perkoviću, koji je pogodio jedno slobodno bacanje, a Morrisa je dvije sekunde prije kraja, pri šutu za tri, blokirao Đoković. Bunili su se Splićani, tražili prekršaj, ali suci su imali drugačije mišljenje.

- Šteta, imali smo priliku dobiti utakmicu, imali otvorene šuteve kada smo trebali prelomiti, oni su se vratili, dobili samopouzdanje. Kontrolirali smo utakmicu, a onda jedan izgubljena lopta, pa onda druga. Baš šteta, čestitam mojim momcima, borili su se - rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

Podosta su u taboru "Žutih" imali primjedbi na suđenje

- Govorio sam o tome u Novom Pazaru, govorio nakon utakmice protiv MZT-a... Šta da kažem. Svoje sam rekao dva puta, neka govore drugi, više neću govoriti. Uz sve to, mi smo trebali dobiti utakmicu - zaključio je Grgurević.

Foto: KK Split/Ivica Čavka