Hrvatska
Regija
Borbeni Zadar izgubio od Igokee m:tel nakon drame u produžetku

Borbeni Zadar izgubio od Igokee m:tel nakon drame u produžetku

Autor: Luka Perić Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Luda utakmica

Košarkaši Zadra izgubili su u 2. kolu AdmiralBet ABA lige protiv Igokee m:tel rezultatom 76:79 (14:26, 16:17, 19:12, 11:14). Gosti su vodili tijekom većine susreta, ali su Zadrani velikom borbenošću stigli do izjednačenja i produžetka, kasnije i vodstva. Imali su 75:71, ali su gosti s dvije trice uspjeli doći do velike pobjede. Zadrani će pamtiti poraz i zbog 14 promašenih bacanja, koja su u jednu ruku presudila pobjednika.

STATISTIKA

Zbog ozljede Kalajžića i kasnijeg dolaska Mihailovića Zadar je u utakmicu ušao bez klasičnog razigravača. Trebalo je neko vrijeme da se navikne na čvrstu obranu Igokee i kontakte u reketu. Prvih pet minuta svi su Zadrovi poeni postignuti iz prekršaja ili slobodnih bacanja, tek je Mazalin u 6. minuti postigao prvi „normalni“ poen za 11:8. Nije ni Igokei išlo glatko, ali u tom trenutku budi se Jones, ubacuje tricu, zatim koš uz dodatno slobodno bacanje, dvije asistencije i Igokea vodi 13:18. Zadar više nije uspijevao braniti prostor, do kraja četvrtine samo je Mazalin uspio pogoditi jedno slobodno bacanje, a Igokea zaključila četvrtinu s još 8 poena i rezultatom 14:26.

Od 11:8 u 5. minuti igre do trice Jonesa na otvaranju druge Igokea je napravila seriju 3:21. Jedan od razloga bio je loš šut Zadra, s poenima samo iz reketa, a šest neuspješnih pokušaja za tricu. Kada je Mihailović pogodio prvu u 14. minuti za 20:32 budi se dvorana, na krilima Ramljakovih prodora Zadar dolazi doći do -8. Gegić tada promašuje zicer a Jones na drugoj strani vraća tricom s istekom napada. Najbolji igrač Zadra protiv Cibone odigrao je loše poluvrijeme, dobar je bio Ramljak s 10 poena, a na drugoj strani Jones je prikupio 14 i bio najzaslužniji za vodstvo 30:43.

I onda, kao protiv Cibone u 1. kolu – na parket izlazi novi Zadar. Čvrst u obrani, rastrčan, tricom Žganeca otvara seriju 9:0 i dolazi do minimalnog zaostatka 40:43. Tricom iz teške situacije niz zaustavlja Jeremić ali niz ide dalje i Gegić donosi izjednačenje 46:46! Veliki povratak iz „mrtvih“ Jusupove momčadi, koja je očigledno morala proći dril u svlačionici da dođe na radnu temperaturu. I onda opet strmoglavi pad, 5 i pol minuta do kraja četvrtine bez poena, Igokea radi seriju 7:0 i završava četvrtinu sa 46:53.

Nije se dao Zadar u posljednjoj četvrtini, iako je povremeno izgledalo da će gosti lagano do pobjede. Najprije na 50:53, pa opet u zaostatak i onda nova serija 9:0, trica Krševana Klarice za vodstvo 63:62 minutu i pol prije kraja, prvo nakon 11:8. Jones odmah vraća svojom tricom a Mihailović poravnava s dva bacanja 9 sekundi prije kraja. Jones sa sirenom ubacuje tricu iz nemoguće situacije, ali „VAR“ pokazuje da je vrijeme isteklo i igraju se produžeci.

Zadar je taj koji vodi, Mihailović je čest gost linije slobodnih bacanja i za razliku od svojih suigrača večeras, to odlično radi. Mogla je Igokea potonuti kada je Milosavljević potegao tešku tricu na 75:71, ali ona je „čudom“ ušla i moralo se u borbu do zadnje sekunde. Opet se Igokea vraća jako teškom tricom, sada Jeremića: Na semaforu je ostalo 28 sekundi, ali Zadru to nije dovoljno za šut na koš i utakmica je izgubljena.

Najbolji igrač Zadra bio je Marko Ramljak s 20 postignutih poena i 8 skokova, ali treba pohvaliti i ostatak momčadi, posebice Klaricu i Mihailovića koji su pogađali