Hrvatska
Boris Barać napustio Zadar i potpisao za češkog prvaka

Boris Barać napustio Zadar i potpisao za češkog prvaka

Autor: Branko Tabak

Još jedan odlazak iz KK Zadar.

Boris Barać je novi igrač češkog prvaka Nymburka. Nekadašnji ABA-ligaš na ovaj način zatvorio roster za novu sezonu, dok je zadarski okrnjen za još jedno ime. Istina, mali su bili izgledi da 25-godišnji Mostarac produži suradnju sa Zadrom kojem je ovo četvrti službeni odlazak (Špaleta, Vraneš, Marinković), od kraja prošle sezone.

Barać je u Zadar stigao u prosincu 2014. godine. Do kraja prošle sezone odigrao je više od šezdeset utakmice ABA lige, najčešće kao starter. Prošle sezone postizao je 15,6 poena po utakmici te je po efikasnosti bio sedmi igrač lige.


Novi češki poslodavci ističu kako je Barać igrao za sve reprezentativne mlađe uzrasne kategorije (U16, U18 i U20) te da je na U19 Svjetskom prvenstvu 2011. godine u Latviji s prosjekom od 18,7 poena po utakmici zauzeo drugo mjesto na listi strijelaca.

- Boris je kombinacija igrača koji može igrati i unutar i vani. Čvrsto vjerujemo da smo našli igrača koji može napasti iz reketa leđnom tehnikom i pogoditi izvana. Ima iskustva u teškim natjecanjima poput ABA lige. Boris želi pokazati da može biti vrijedan član naše momčadi i dominirati u prvenstvu, rekao je o Baraću pomoćni trener Nymburka Oren Amiel.