Regija
Boris Tišma će u novoj sezoni nositi dres Studentskog centra

Boris Tišma će u novoj sezoni nositi dres Studentskog centra

Autor: Saša Ćirić

Šest godina bio je član madridskog Reala.

Mladi hrvatski reprezentativac Boris Tišma potpisao je višegodišnji ugovor s filijalom podgoričke Budućnosti, Studentskim centrom. Vijest je objavio igračev agent Miodrag Miško Ražnatović na svom Twitteru prije nekoliko sati.

Tišma (19) je posljednjih šest godina proveo u Španjolskoj, gdje je bio član mlađih kategorija madridskog Reala. Tamo je otišao iz zagrebačke Dubrave još kao trinaestogodišnjak, što je razvojni put sličan onom brojnih drugih velikih regionalnih talenata, poput Luke Dončića, Dina Radončića, Tristana Vukčevića ili nekad davno Bojana Bogdanovića. Premda je u protekloj sezoni proveo određeno vrijeme na posudbi u Betisu, igrač i njegov stožer očito su procijenili da bi za razvoj njegovog talenta pogodnije okruženje bila ABA liga. Tišma u Studentskom centru neće biti jedini Hrvat, tamo će ga dočekati suigrač iz zlatne novosadske kadetske reprezentacije Tomislav Ivišić, kao i njegov brat Zvonimir.

Dobra je stvar da ćemo imati prilike iz prve ruke pratiti utakmice našeg velikog talenta, ali je velika šteta da se iz Španjolske nije vratio u neki od naših najboljih klubova. Očito su uvjeti u Crnoj Gori puno bolji za mlade igrače, što je jedini logički zaključak ako uzmemo u obzir priče braće Ivišić, Tišme i Lovre Gnjidića. Ili, možda samo ili, se iza svega skriva nešto drugo.