Intervjui
Boris Tišma: Ova generacija može osvajati nove trofeje

Boris Tišma: Ova generacija može osvajati nove trofeje

Razgovor ugodni s velikim talentom hrvatske košarke.

Nakon povratka i prijema kod vodstva HKS-a te dana odmora razgovarali smo s Borisom Tišmom, zlatnim U16 reprezentativcem Hrvatske koji je bio jedan od glavnih igrača selekcije Milana Karakaša, a ujedno izabran i u petorku prvenstva. S Borisom smo razgovarali u njegovoj Dubravi iz koje je prije tri godine kao veliki talent otišao u slavni Real iz Madrida gdje je nastavio svoj razvoj, a u najboljem svijetlu se predstavio u Novom Sadu. 

Boris će još nekoliko dana provesti u Hrvatskoj nakon čega slijedi odlazak u Madrid gdje započinje njegov juniorski staž.

"Par dana ću otići na more malo se odmoriti i onda odlazim u Madrid gdje me očekuje četvrta sezona", kaže na poečtku razgovora prisjećajući se sjajnih deset dana u Vojvodini.

”Nadali smo se nekom velikom uspjehu, a stvorili smo odličnu kemiju unutar momčadi koja nam je dala nadu u dobar rezultat. Taj prvi poraz protiv Turske nam naravno nije dobro došao. Bilo nam je krivo jer smo vodili trideset i pet minuta. Morali smo dignuti glave jer nas je čekalo još šest utakmica. Moram reći da su nam uz naš stručni stožer puno pomogli Dino Rađa i Mladen Erjavec koji su nam svi zajedno davali dosta savjeta tokom utakmica što nas je mentalno diglo”.


Upravo zbog tog startnog poraza od Turske naši momci su imali teži put do naslova koji je vodio preko košarkaških velesila kao što su Litva, Francuska i Španjolska.

”Jaki protivnici u te posljednje tri utakmice. Imali smo dosta sastanaka gdje smo ih gledali i analizirali njihovu igru. Mislim da smo ispoštovali stvari koje smo se dogovorili, što nam je na kraju donijelo prvo mjesto.”

Uoči finalne utakmice za blage favorite su slovili Španjolci, a slavila je Hrvatska unatoč minus 6 nekoliko minuta prije kraja.

 ”Nismo izgubili glavu ni kada su nas poveli šest razlike. Uvijek smo vjerovali u svoje mogućnosti i to nam se vratilo od pogođenih bacanja Perasovića, trice Paponje i na kraju koševa Prkačina koji su nam pomogli da pobjedimo. Meni je uvijek drago pridonijeti ekipi, a na kraju je to bio Prkačin. Tu bih spomenuo i druge dečke koji su napravili veliki posao kao Bošnjak i Ivišić koji su pod košem radili veliki posao, te svi ostali koji su svako na svoj način pomogli ovom rezultatu”, kaže Boris koji je u finalu ubacio 24 poena, a čak 17 u prvom poluvremenu.

Ova generacija je tek započela svoj put u mlađim kategorijama i slijedećih godina se s pravom mogu očekivati novi veliki rezultati ”Ne mislimo stati jer imamo dobru generaciju s puno talenta i moramo nastaviti raditi i osvajati nove trofeje.”

O izboru u petorku prvenstva kaže:

 ”To je zasluga momčadi, odnosno igrača bez kojih ja ne bi došao do tog priznanja. Zahvaljujem se i trenerima koji su mi pružili priliku i dali ulogu u ekipi koja mi je odgovarala. Bez svih zajedno ovaj moj uspjeh i uspjeh cijele reprezentacije ne bi bio moguć”.

Nada se nastavku kvalitetnog rada u Realu, a uvijek s nestrpljenjem očekuje dolazak u Zagreb:

”Naravno da mi je drago doći doma, vidjeti svoju obitelj, bivše suigrače i trenere”, kazao nam je kraju Boris kojem želimo uspješan nastavak karijere.