Hrvatska
Borovo bacilo Grafičar na predposljednju poziciju

Borovo bacilo Grafičar na predposljednju poziciju

Autor: Teo Cilar

Iako su iz Grafičara najavljivali pohod na prvu gostujuću pobjedu u Vukovaru ih je dočekao hladan tuš.

Borovo je uvjerljivom pobjedom 93:59 nad Grafičarom gotovo pa osiguralo ostanak uoči posljednja dva kola Prve muške lige. Osmom pobjedom nedostižni su za posljednji Šanac koji je na pet pobjeda dok imaju dvije pobjede od Grafičara i Pule 1981 koja u idućem predposljednjem kolu dočekuje upravo Grafičar u vjerojatno presudnoj utakmici za obje momčadi.

Borovo-Grafičar 93:59 (21:16, 24:12, 23:15, 25:16)

Kompletna statistika utakmice

Utakmica u kojoj je Grafičar parirao raspoloženim domaćinima samo u prvih deset minuta i u kojoj nisu imali niti jedno vodstvo, riješena je u drugoj četvrtini kada je Borovo otišlo na 17 poena prednosti. Grafičar se nakon toga nije uspio vratiti, a razlika je do kraja samo rasla na uvjerljiva 34 poena prednosti. 

Vukovarčani su ovom pobjedom možemo slobodno reći, osigurali ostanak dok će Grafičar ključnu utakmicu odigrati u idućem kolu kod Pule 1981 koja je u prvom dijelo prvenstva slavila u Ludbregu s poenom razlike. 

Srđan Brocić s 14 poena i 7 asistencija te Juraj Boras s također 14 poena i 5 asistencija najbolji kod Borova dok je kod Grafičara Luka Prprović ubacio 13 uz 9 skokova.