Hrvatska
Bosco otvorenog garda: Pomrsit ćemo račune mnogima

Bosco otvorenog garda: Pomrsit ćemo račune mnogima

'Neki su nas već izbacili iz lige'.

U posljednjoj utakmici prvog kola HT Premijer lige novak u ligi Bosco u Trnskom dočekuje Zadar. Utakmica se igra danas s početkom u 18 sati. 

Nakon ulaska u najviši rang natjecanja hrvatske lige osim "domaćih" igrača Tušeka, Kuge, Perkovića, Tomića, Viduke i Antolića, KK Bosco se okrenuo pojačanjima u vidu igrača s inozemnim i domaćim iskustvom u takvoj razini natjecanja. S američkog sveučilišta došao je David Scott Chavlovich jr. Na poziciji krilnog  centra je Stjepan Tešija, na krilu Jure Gunjina, a centarsku poziciju zauzeo je Mladen Primorac. Tu je i Jan Palokaj iz juniorske reprezentacije Hrvatske.

Trener Matija Brkljačić uoči susreta je poručio:

- Mene ne zanima tko je s druge strane na parketu. Treba u tih 40 minuta pokazati sve ono što smo radili na pripremama i ne kloniti, Očekujem da budemo iznenađenje svima, pa i najvećima. Sigurno ćemo nekome pomrsiti račune, možda i nekom ABA-ligašima. Ove sezone očekujem stabilnost i mirno izboren ostanak u ligi. 

Jednako razmišljaju i igrači. 

Zadar je favorit, no sigurno će biti u dobroj mjeri skoncentrirani na ABA ligu. Tu vidim našu priliku. Bit će iznenađenja. U to sam siguran, poručio je Mladen Primorac.

Jan Palokaj je nadodao:

- Želimo pokazati igru koju imamo i koja bi mogla naškoditi mnogima, možda i Zadru i ostalim ABA-ligašima. Imamo snažan motiv jer neki su nas već prije početka sezone iz lige. Igrom želimo pokazati da to neće biti tako. 

Bosco je na najavnoj pressici zauzeo otvoreni borbeni gard. 

Zadar će prvi provjeriti s koliko pokrića.