Hrvatska
FOTO: Bosco pokazao zube, Simon ekstra klasu - Cedevita Junior prvi polufinalista

FOTO: Bosco pokazao zube, Simon ekstra klasu - Cedevita Junior prvi polufinalista

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Kup Krešimir Ćosić

Cedevita Junior je prvi sudionik polufinala SuperSport kupa Krešimir Ćosić. U okršaju s gradskim rivalom Boscom Vitamini su slavili 97-87.

Bosco nije pao tek tako. Nakon prvih 20 minuta igre prednost Cedevite Junior je bila 51-45 i to zahvaljujući trici Krunoslava Simona na samom isteku prvog poluvremena. Momčad Ivana Tomasa je bila ravnopravan protivnik, a svaki pokušaj bijega protivnika na značajniju razliku uspješno je neutraliziran.

Odvajanje Mulaomerovićeve momčadi započinje u trećoj četvrtini kada je nakon nepunih pet minute igre prednost narasla do +14 (62-48). Vrlo brzo utakmica je zatvorena, Cedevita Junior je otišla na 77-57 i polako misli usmjerila prema polufinalu.

Završnih deset minuta, u koje se ušlo s 22 poena prednosti za Vitamine (82-60) ponudilo je opušteniju košarku u kojoj se Bosco trsio smanjiti zaostatak, a Cedevita Junior sa što manje stresa utakmicu privesti kraju. Tomasovi igrači otvorili su zadnju četvrtinu serijom 10-2 i stigli do -12 (84-72) nakon čega je Cedevita Junior kontrolirala tijek događanja na parketu na distanci između 10 i 15 poena viška do konačnih 97-87.

Kod Cedevite Junior igrom je oduševio Krunoslav Simon koji je za nešto manje od 24 minute igre postigao 17 poena uz sedam skokova, sedam asistencija i jednu osvojenu loptu. Renato Serdarušić je postigao 18 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a Đorđe Topolović 14 poena uz 9 skokova.

U redovima Bosca Ante Krapić i Luka Krajnović su postigli po 14, Mladen Primorac 13,  Marko Jurič 12, a Andrej Matić i Petar Babić po 11 poena.