Hrvatska
Bosco pružio sjajan otpor Ciboni koja se okreće Partizanu: Nadamo se punoj dvorani

Bosco pružio sjajan otpor Ciboni koja se okreće Partizanu: Nadamo se punoj dvorani

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Dino Repeša: Svaka pobjeda u ligi za nas je teška


 

KK Bosco - KK Cibona 67-77 (15-11, 16-31, 17-19, 19-16)

Košarkaši Cibone slavili su u sklopu 16. kola Favbet Premijer lige u utakmici u kojoj je Bosco pružio odličan otpor. Kroz veći dio prvog poluvremena gledali smo izjednačenu utakmicu, da bi se pred sam kraj Cibona ipak odvojila na dvocifrenu prednost. U drugom poluvremenu gledali smo Bosco koji se pokušava vratiti, i Cibonu koja kontrolira susret. Isti je završio rezultatom 67-77.

Ante Samac, trener KK Bosco, odlučio se na parket poslati petorku Marat Kos, Borna Katanović, Branden Emanuel Bunn, Ante Krapić i Josip Pavković. S druge strane, Bariša Krasić poslao je petorku Domagoj Vuković, Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić i Aleksandar Aranitović. 

Cibona nije dobro otvorila susret, već nakon četiri minute Bosco je poveo 9-4 koševima Marata Kosa i Ante Krapića. Uslijedila je serija Domagoja Vukovića sa sedam poena za preokret i 9-11. Ipak, do kraja četvrtine domaćini preokreću i zaključuju istu s prednošću 15-11.

U drugoj četvrtini gledamo izjednačene obje ekipe, pa je rezultat nakon četiri minute 23-23. Bio je to znak Bariši Krasiću za minutu odmora, a nakon koje Cibona bolje reagira i serijom 0-10 dolazi do prve dvocifrene prednosti na susretu (23-33). Prednost je to koju Cibona nije ispuštala do kraja četvrtine, pa se na veliki odmor odlazi s 31-42.

U trećoj četvrtini gosti su kontrolirali utakmicu, i iako se Bosco nije predavao, Cibona dolazi do najvećih +19 na susretu (38-57). Do kraja četvrtine Bosco je tek uspio smanjiti, pa s -14 ulaze u zadnjih deset minuta.  

 

‘Čestitam dečkima na pobjedi, kao što sam rekao, svaka pobjeda u ligi za nas je teška, što je i sama utakmica danas pokazala. Nažalost, svaki put kad smo ulazili u neke izmjene, rezultat je padao pa smo se morali vraćati i to mora bit bolje u budućnosti. Što se tiče same utakmice, dobra je energija, dominirali smo na skoku, malo smo se previše oslanjali na šut za tri poena što je bilo vidljivo već na poluvremenu. Sutra se pripremamo za Partizan, i nadamo se punoj dvorani u Draženovom domu u ponedjeljak!’ - rekao je Dino Repeša po završetku utakmice.

Cibona se tako nakon odigranih 16 utakmica, nalazi na omjeru s 13 pobjeda i tri poraza, dok je Bosco ostao na jednoj pobjedi.

Standings provided by Sofascore