Hrvatska
Bosco prvom pobjedom produbio krizu Gorice

Bosco prvom pobjedom produbio krizu Gorice

Autor: Nenad Mudrinić Photo: KK Gorica

Krstić poručio: Izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu

Bosco je pobjedom 82:78 došao do prve pobjede, a Bikovi su još jednom posustali u neizvjesnoj završnici.

Utakmica je počela uz nekoliko promašenih trica i zicera s obje strane pa je nakon 4 minute rezultat bio samo 2:2. Domaćini su se prvi pribrali i poslije skok šuta Kature poveli 10:4. Uzvratio je polaganjem Cinac, ali četvrtinu tricom zatvara Katura za vodstvo Bosca 19:11. Početkom 2. četvrtine odličan je Matić i Bosco je u 12. minuti poveo 27:14. Zatim je uslijedilo nekoliko trica igrača obje momčadi i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 44:33.

Poslije velikog odmora poene stavljaju Uljarević i Batur za -7, a zatim sijevaju trice na obje strane: Krajinović i Katura za Bosco, a Uljarević Jelenković i Cinac za Goricu pa je u 24. minuti bilo samo -4 (52:48). Nakon ovog raspucavanja igra se malo primirila, a četvrtinu je tricom zatvorio Matić za vodstvo domaćih 66:58. U 35. minuti Vito Porobić veže dvije trice i vraća utakmicu na jedan posjed (73:70). U zadnju minutu ušlo se s rezultatom 80:78, ali igrači Bosca bili su koncentrirani i s konačnih 82:78 došli do prve pobjede i omjera 1-3 na koliko je sada i Gorica.

U redovima Bosca istaknuli su se Luka Katura (21p, 7s), Luka Krajinović (17p, 4a), Andrej Matić (14p, 4s) i Petar Babić (13p, 5a).

Bikove je predvodio Dino Cinac s double-double učinkom od 28 koševa i 11 skokova. Vito Porobić je ugradio 14 poena, Ivan Batur se nadovezao s 13 poena i 7 skokova, a Karlo Uljarević se zaustavio na 10 poena i 9 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Vladimir Krstić: „Čestitam Boscu na zasluženoj pobjedi jer praktično su vodili cijelu utakmicu. Mi smo izgubili u 1. poluvremenu koje smo odigrali katastrofalno, bez energije, bez dobrih odluka, nismo ništa pogodili, a s tricom smo startali 0 od 7. Drugo poluvrijeme smo čak i dobili 7 razlike, ali to je bilo nedovoljno i još jednom čestitam Boscu na zasluženoj pobjedi.”

Vito Porobić: „Drago mi je bilo vratiti se opet u Trnsko gdje sam započeo svoju seniorsku karijeru. Na žalost već treći poraz u nizu za nas. Nismo u dobrom ritmu, a k tome su nas ubile i ozljede. Evo, danas je Cinac morao igrati pod ozljedom. Ima još par igrača koji su bili ozljeđeni ili su pod virozom. Uz sve to tek smo se vratili s ABA 2 turnira na Zlatiboru koji nas je jako iscrpio pa još i putovanje i sve ostalo. Čestitam Boscu na pobjedi, čestitam mojim dečkima na borbi, nadali smo se pobjedi, ali danas je na žalost izostala.”