Hrvatska
Bosco s tri nova igrača kreće u drugi dio sezone

Bosco s tri nova igrača kreće u drugi dio sezone

Prvoligaši ovog vikenda otvaraju drugi krug natjecanja. Zagrebački Bosco kao drugoplasirana momčad u nastavak sezone ulazi s tri nova igrača.

Uz povratnika Filipa Čuleka novi članovi momčadi trenera Matije Brkljačića su postali Ivan Radman (Rudeš) i Nino Tomić (Šanac Karlovac). Kapetan Bosca Ante Bubalo ističe zadovoljstvo dosadašnjim tijekom sezone i naglašava ” Glavni cilj postavljen pred nas uoči početka sezone smo praktički ostvarili, a to je ostanak u ligi. Trenutno se nalazimo na drugom mjestu i mislim da se tu možemo naći i na kraju lige. Popunili smo roster što će nam olakšati nastavak sezone”..kaže Bubalo koji se osvrnuo na posljednji susret prošlog vikenda u Puli ”Bilo nam je to treće gostovanje ove sezone u Puli. Očekivano teška utakmica koju smo ipak trebali prije rješiti u svoju korist. Sada nam slijedi gostovanje kod Podravca pa domaći susret protiv Gorice. U Virju je uvijek teško igrati. Imaju iskusnu momčad koja na svom terenu igra puno bolje i ukoliko padnemo pod njihov ritam utakmice to sigurno neće biti dobro. Uoči susreta protiv Gorice jako dobro bi nam došla ta pobjeda. Općenito u ovom drugom dijelu imamo više gostovanja, pa će sigurno biti teže, a mislim da će se borba za drugo mjesto rješavati u međusobnim susretima klubova iz vrha”. Momčad ove sezone popunjavaju i igrači iz Cibone koji se nalaze na posudbi ” Oni nam daju dimenziju više, a vidi se njihova kvaliteta jer su to igrači koji svojim pojedinačnim kvalitetama mogu rješiti utakmicu”

Ante je dugi niz godina igrao Drugu ligu (bivša A-2 liga) pa smo ga upitali kako vidi dosadašnji dio novoformirane Prve lige ” Liga po kvaliteti nije bolja od Druge lige, ali su momčadi fizički bolje. Ona traži veći broj treninga što igračima koji rade kao što sam ja nikako nije ugodno. Tu su i putovanja koja oduzimaju dosta vremena, ali bez obzira na sve liga ima svoj smisao i drago nam je da smo njeni sastavni dio”.