Hrvatska
Bosco slavio u derbiju klubova velikih ambicija

Bosco slavio u derbiju klubova velikih ambicija

Autor: Matej Kalem Photo: KK Bosco

Prva muška liga.


Bosco je dočekao Dubrovnik i tražio prekid niza od dva uzastopna poraza. Obje momčadi imaju omjer 1-1 i 3 osvojena boda nakon dva odigrana kola, što znači da su tražile drugu pobjedu u sezoni.

Prva četvrtina protekla je izjednačeno. U dva navrata igralo se razdoblje koš za koš, ali rezultat je ipak otišao na stranu Bosca (22:21).

Druga četvrtina otvorena je koševima Kuzmanovića kod Bosca (24:21) i Vodopije kod Dubrovnika (24:23). Nakon toga Bosco je preko Krapića, Smolića i Kuzmanovića napravio seriju 9:0 za bijeg na okruglih deset koševa razlike (33:23). Tu seriju prekinuo je Dubelj sa tricom (33:26). S rezultatom 37:29 za Bosco otišlo se na odmor. Kod Bosca najefikasniji su bili Krapić i Tomić sa devet koševa. Identičan broj ostvario je Filip Vujičić kod Dubrovnika.

Treća četvrtina bila je rezultatski neizvjesna. Posebno vrijedi izdvojiti dolazak Dubrovnika na samo -4 (53:49). Završila je sa +9 za Bosco (61:52).

Posljednja, četvrta četvrtina donijela je rješenje pitanja pobjednika. Tu je Bosco bio bolji, čime je došao do drugog ovosezonskog slavlja.

Najbolji strijelci utakmice bili su Krapić sa 17 poena kod Bosca i Filip Vujičić sa 22 ubačaja kod Dubrovnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore